Robbert Andringa opnieuw in selectie Oranje

Geschreven door: Paulien Schoonhoven

Robbert Andringa is opnieuw geselecteerd voor het Nederlands Volleybalteam. De aanvoerder van Abiant Lycurgus werd in 2010 door de toenmalige bondscoach Peter Blangé voor het eerst bij de nationale selectie gehaald. En onder diens opvolger Edwin Benne is hij inmiddels een “vaste klant” geworden.
Benne was afgelopen zondag nog aandachtig toeschouwer in het Alfa-college Sportcentrum bij de halve finalewedstrijd in de play-offs tussen Abiant Lycurgus en Draisma Dynamo. De Bondscoach constateerde dat het wel goed zit met de vorm van Andringa: “Ik heb gezien wat ik al wist van Robbert. Dat werd vandaag bevestigd met de goede wedstrijd die hij speelde”.

Het was niet toevallig dat Benne juist voor deze halve finalewedstrijd naar Groningen reisde. “In deze fase en in dit soort wedstrijden kan ik beter beoordelen hoe de internationals er voor staan. Daarom was ik blij met het scoreverloop in de tweede set. Dan zie je meteen wie overeind blijft onder grote druk” aldus de bondscoach, die nog liet weten geen andere spelers van Lycurgus op het oog te hebben voor zijn selectie. Al liet hij nog wel even weten het jammer te vinden dat Felicissimo niet de Nerderlandse Nationaliteit bezit: “Die Braziliaan van jullie is natuurlijk wel een attractieve speler”.

Andringa sluit na de play-offs om de landstitel aan bij het Nederlands team.

Reacties op dit artikel: