Reis in Champions League gaat naar Kosovo

Geschreven door: Theo Sikkema

Abiant Lycurgus treft KV Luboteni Ferizaj uit Kosovo als tegenstander in de voorronde van de CEV Champions League. Dat heeft de loting woensdag uitgewezen. Abiant Lycurgus speelt eerst uit op 18 oktober en de return is, mits MartiniPlaza dan beschikbaar is, op zondag 22 oktober. Mocht KV Luboteni verslagen worden dan wacht in de volgende ronde een oude bekende; Noliko Maaseik.

De speeldata hiervan zijn 8 en 12 november, waarbij eerst in Groningen gespeeld wordt. Zover is het nog lang niet weet ook coach Arjan Taaij. ‘Maar sportief hebben we wel een goede kans denk ik. Dan baseer ik me op de feiten als Europese ranking van de nationale teams en ook de onbekendheid van de Kosovaarse competitie. Ik vroeg me af ken ik de competitie? Weet ik iets van het nationale team? Kan ik een speler noemen? Steeds is het antwoord nee. Dat zegt wel iets over de status van het land denk ik.’

Door de onbekendheid weet Taaij eigenlijk helemaal niks van deze tegenstander. Wel dat ze vorig seizoen in de Challenge Cup twee keer met 3-0 verloren hebben van Tel Aviv uit Israël. ‘Maar ik weet niet wat ze nu willen. Qua ambities en hoeveel geld er te besteden is.’

Van Maaseik zal volgens Taaij tachtig procent van het team ten opzichte van het afgelopen jaar nieuw zijn. Zo is Rob Bontje bijvoorbeeld vertrokken en is de bij Abiant Lycurgus niet onbekende Jay Blankenau daar komend seizoen spelverdeler.

Mocht tegen KV Luboteni verloren worden dan is Draisma Dynamo de tegenstander in de CEV-Cup. Indien uitschakeling tegen Maaseik volgt dan is SDW Powersvolley Duren de volgende opponent.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD