Prima 3-0 zege voor Samen Lycurgus in Barneveld

Geschreven door: Theo Sikkema

In speelronde 4 van de BetCity Eredivisie heeft Samen Lycurgus een overtuigende 3-0 zege geboekt in de uitwedstrijd tegen Simplex SSS. Via 25-22, 25-23 en 25-17 kwamen de Groningers niet in de problemen en boekten de derde zege van het seizoen. Komende zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen VoCASA.

In Barneveld liet Samen Lycurgus zien groeiende te zijn. Passend was het prima op orde. Dit in combinatie met in fases veel servedruk, snel middenspel en aanvallende power en slimheid aan de buitenkanten maakte het aantrekkelijk om naar te kijken. Coach Arjan Taaij had de basis op twee plaatsen gewijzigd ten opzichte van afgelopen zaterdag tegen Scherp in Packaging ZVH. Cal Fisher, Cole Gillis, Kyle McCauley, Niels de Vries, Robin Boekhoudt, Jeffrey Klok en Cole Bogner speelde bijna de hele wedstrijd. Ramon Martinez Gion en Guus Boer zaten weer op de bank. Qua wissels kwam Sam Gortzak er een paar keer in voor de serve en aan het eind van de wedstrijd mocht Thomas Sleurink de weer sterk spelende Fisher vervangen.

Taaij sprak na afloop van een uitstekende wedstrijd. ‘Passend en aanvallend goed met prima statistieken. Serverend was het iets beter dan zaterdag. De blok verdediging blijft wel een punt van aandacht. Kyle McCauley speelde een uitstekende wedstrijd. Weinig reden tot klagen en we groeien door.’

De eerste set ging tot 10-10 gelijk op, waarna een sterke serveserie van Fisher, waaronder een ace, de stand naar 14-10 bracht. Vanaf dat moment had Samen Lycurgus de controle en kon af en toe naar hartenlust spelen. Een snelle bal van Boekhoudt was goed voor 18-13. SSS zette nog een keer aan, maar de voordelige marge bleef minimaal twee punten. Het was Gillis met een klap die 24-20 noteerde. De thuisploeg kon nog twee setpoints wegwerken, maar een blok van Boekhoudt bracht de beslissing in de set; 25-22.

De tweede set bracht feitelijk de meeste spanning. In de slotfase moest Samen Lycurgus zelfs een gaatje van twee punten dichten. Dat lukte via twee netfouten, waarna Fisher voor het derde punt op rij zorgde en het 21-20 stond. Een pipe van de prima spelende McCauley betekende drie setpoints; 24-21. Fisher probeerde het daarna direct al te beslissen, maar werd afgeblokt. Een netfout aan de kant van SSS bracht de setwinst alsnog binnen; 25-23.

In de laatste set behield Samen Lycurgus de scherpte en trok het niveau door. Zuinig spelend en amper fouten makend werd de thuisploeg aan de kant gezet. Vooral Fisher en McCauley bleven gevaarlijk en hard serveren tegen de ploeg waar de oud-Samen Lycurgus spelers Tieme de Jong en Ferdy van Dijk dit seizoen onder contract staan. Dit in combinatie met goed verdedigen en de pass vaak voldoende goed bij Bogner brengen maakte dat het niveauverschil in de derde set groot was. Vanaf het begin was sprake van een voordelige marge. Een ace van McCauley bracht het verschil op vier bij 14-10 en dat was de start van een gemakkelijk tweede deel van de set. De Vries noteerde 18-11 en door McCauley werd het niet veel later 23-15. Servefouten over en weer waren de laatste wapenfeiten van de wedstrijd in Barneveld waar Samen Lycurgus het vorig jaar een aantal keren heel lastig had.

Met negen punten uit vier duels staat Samen Lycurgus vierde en heeft drie punten minder dan koploper Active Living Orion.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD