Pijnlijke nederlaag SAMEN. Lycurgus in topper tegen Dynamo

Geschreven door: Theo Sikkema

De eerste testcase in de competitie is voor SAMEN. Lycurgus een pijnlijke ervaring geworden. Ondanks een prima eerste set werd in Apeldoorn kansloos met 3-1 verloren van Draisma Dynamo. De setstanden waren 23-25, 25-18, 25-14 en 25-18. Door de nederlaag is SAMEN. Lycurgus koploper af.

Niets leek er in de eerste set op dat het een lastige avond zou worden. Het begin van de wedstrijd was scherp in de wetenschap dat Collin Mahan er niet bij was. De Amerikaan is woensdag teruggevlogen om een dierbare plotseling overleden vriend de laatste eer te bewijzen. Het rendement was in de eerste set hoog en het was Hossein Ghanbari dit met een listig balletje door het midden iedereen verraste. Het beeld van controle en aanvallend de goede dingen doen liep door tot een 6-3 voorsprong in de tweede set. Daarna kantelde het beeld van de wedstrijd heel snel. De thuisploeg ging extreem goed spelen en joeg vrijwel alles tegen de grond, terwijl bij SAMEN. Lycurgus niemand nog in staat leek om te scoren.

Ondanks alle wissels die coach Arjan Taaij kon inzetten veranderde er niets. Het hoge aanvalsrendement van de eerste set dook de rest van de wedstrijd omlaag. Dynamo ging beter spelen en het krachtsverschil is grotendeels verklaard. SAMEN. Lycurgus begon met Mitch Perinar, Erik van der Schaaf, Bennie Tuinstra, Hossein Ghanbari, Dennis Borst, Stijn Held en Steven Ottevanger in de basis. Gedurende de wedstrijd kwamen Geoffrey van Gent, Sam Gortzak, Sander Scheper en Frits van Gestel regelmatig binnen de lijnen in een poging het negatieve tij te keren. Dat lukte niet. In grote delen van de laatste drie sets ontbrak de lijn in het spel en oogde het onrustig, terwijl de pass de hele wedstrijd overeind bleef.

Het gebrek aan aanvallende scherpte bleef vanaf set twee voortduren. Blokkerend pakte de thuisploeg veel ballen, waardoor ze veel eigen kansen creĆ«erden. Rik van Solkema kwam op stoom en ging vaak heel handig en slim om met de blokkering die hij tegenover zich vond. ‘Ik denk dat wij er vandaag totaal niet doorheen kwamen. De eerste set laten we een hoop goede dingen zien. Dan ga je lekker de tweede set in, maar toen raakten we snel het initiatief kwijt,’ concludeerde aanvoerder Dennis Borst na afloop. ‘We hebben er zeker voor gevochten, maar het was net niet scherp genoeg. Passend hebben we het goed gedaan, maar daar doen we aan het net gewoon te weinig mee. Dat is gewoon pijnlijk.’

Aan de andere kant gaan de credits naar Dynamo. De formatie van coach Redbad Strikwerda ontwikkelde vanaf set twee zoveel druk dat SAMEN. Lycurgus daar onvoldoende antwoord op had.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus