Overtuigende 3-0 zege van Amysoft Lycurgus op Taurus

Geschreven door: Theo Sikkema

Met veel energie en overtuiging heeft Amysoft Lycurgus zaterdagavond Taurus uit Houten van zich afgeschud. Getuige de 25-18, 25-18 en 25-9 setstanden in het Alfa-college Sportcentrum. Amysoft Lycurgus blijft derde in de Eredivisie met 21 punten uit 9 wedstrijden.

Het ene duel is het andere niet. Met de moeizame 3-1 zege op VoCASA van afgelopen woensdagavond in het achterhoofd leek de confrontatie tegen Taurus op voorhand misschien ook wel een lastige horde te worden, maar niets bleek minder waar. Behoudens een fase halverwege de tweede set was Amysoft Lycurgus voortdurend de bovenliggende partij en had alle facetten die het spel bepalen goed op orde. Met coach Arjan Taaij nog altijd in quarantaine nam Erik Noordijk de honneurs wederom waar en het moet voor hem prettig geweest zijn om langs de lijn te staan.

Geoffrey van Gent, Joël Schneidmiller, Bjarne Huus, Luuk Hofhuis, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Markus Held begonnen aan deze belangrijke wedstrijd. Na de eerste set verving Austin Matautia de Noor als passer-loper. In tegenstelling tot afgelopen woensdag was sprake van een prima start. Er stond snel een 10-5 voorsprong op het bord. Een score van Schneidmiller bracht de marge op zeven; 13-6. Daarmee was de toon duidelijk gezet, maar Taurus liet zien niet voor niets naar Groningen te zijn gekomen en knokte zich terug naar 18-16. Het volgende punt van Van Gent na een rally bleek cruciaal. Het verschil werd weer drie en via een punt van Hofhuis en twee van Schneidmiller was het plots 22-16. Niet veel later maakte Schneidmiller het met een aanval via het blok geslagen af; 25-18.

Set twee kende tot 13-13 een grillig verloop. Amysoft Lycurgus kwam met 7-5 achter, maar draaide dit om in een 9-7 voorsprong. Vervolgens werd het 10-13. Met dank aan Hofhuis en Borst werd het snel weer gelijk. Vanaf 13-13 kreeg Amysoft Lycurgus weer de overhand. De servedruk nam toe en dat gaf meer aanvalskansen. Een sterke servereeks van Held leidde de winst van de tweede set in. Een ace van de spelverder bracht de stand op 23-17. Het was wederom Schneidmiller, die steeds beter in de wedstrijd kwam, die het afmaakte; 25-18.

Amysoft Lycurgus maakte vervolgens niet de fout om de teugels te laten vieren en bleef scherp spelen. Onder leiding van Schneidmiller en ook prima spelende Held, subliem serverend, werd Taurus in de derde set overklast. Een snelle bal van Borst door het midden betekende al 14-7. Een ace van Schneidmiller bracht het verschil op tien; 18-8. Op dat moment begon Taurus de witte vlag te hijsen. Het team van coach Niels Plinck ging kopje onder. In de slotfase serveerde Schneidmiller de wedstrijd bijna in hoogst eigen persoon naar het einde. Een ace van hem zorgde voor zestien matchpoints; 24-8. De aanvaller serveerde vervolgens in het net, maar bij de volgende aanval was het raak. Matautia gaf de laatste klap waarna lachende gezichten elkaar in de armen vielen; 25-9. Schneidmiller was topscorer met 18 punten.

Na de zevende competitiezege wacht nu de Europese confrontatie met Tours Volley Ball in de zestiende finale van de strijd om de CEV-Cup. Te beginnen woensdagavond in Frankrijk. Een interessante ervaring voor de jonge selectie van Amysoft Lycurgus. Veel spelers gaan voor het eerst Europa in. Ze nemen in ieder geval de positieve ervaring van de overtuigende zege op Taurus als meest verse herinnering mee naar la douce France.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

08 oktober 2022

20:00

Sliedrecht Sport Samen Lycurgus

15 oktober 2022

Samen Lycurgus Active Living Orion BESTEL TICKETS