Ondanks slechte wedstrijd wint Abiant Lycurgus met 3-1 van ARBO Rotterdam

Geschreven door: Theo Sikkema

In aanloop naar de return in de Champions League tegen Dobrudja 07 heeft Abiant Lycurgus zaterdagavond de uitwedstrijd tegen de nummer 11 in de Eredivisie ARBO Rotterdam Volleybal met 3-1 gewonnen via de setstanden 18-25, 20-25, 25-23 en 16-25.

Het was de eerste keer dit seizoen dat Abiant Lycurgus een set af moest staan in competitieverband. Abiant Lycurgus blijft alleen koploper met 18 punten uit 6 wedstrijden.

Coach Arjan Taaij draaide er na afloop niet omheen: “We hebben gewoon slecht gespeeld. Drie punten gepakt, inpakken en wegwezen. We kunnen vele excuses bedenken waarom we niet goed gespeeld hebben, maar geen enkele telt. Dan moet je gewoon drie punten pakken. Het heeft met instelling te maken. We moeten iedere wedstrijd goed volleybal van elkaar eisen en dat is vanavond niet gelukt. De derde set hebben we gewoon terecht verloren.”

Positieve uitzonderingen waren Niels de Vries met zes killblocks en Tjerk Dercksen viel vanaf de derde set goed in.

Ten opzichte van afgelopen woensdag in de met 3-0 gewonnen wedstrijd in MartiniPlaza tegen de Bulgaren uit Dobrich kregen Wytze Kooistra, Mikelis Berzins en Dennis Borst rust van coach Arjan Taaij. Bryan Fraser, Stijn van Schie, Auke van de Kamp, Nick Olson, Niels de Vries, Matt West en Just Dronkers vormden de basis. Na een gelijkopgaand begin werd het via 13-10 snel 18-13. Daarmee was het verschil in de eerste set gemaakt.

In de tweede set bleef het spannender en kon het via 11-10 bij 22-19 nog alle kanten op, maar het werd 25-20. Vervolgens wisselde coach Arjan Taaij. Sam Gortzak verving spelverdeler West. Verder kwamen Tjerk Dercksen en Sander Scheper binnen de lijnen voor Bryan Fraser en Stijn van Schie. Dat verliep allerminst voorspoedig. Abiant Lycurgus keek de hele set tegen een achterstand aan en kwam zelfs met 22-17 achter. Er werd nog een inhaalrace ingezet, maar via 22-20 en 24-23 werd toch voor het eerst in deze competitie een set verloren.

In de vierde set kwamen West en De Vries weer in het veld en mochten Gortzak en Scheper weer langs de kant hun plek opzoeken. Er volgde een snel herstel middels een 6-2 voorsprong. Toch duurde het even voordat het gaatje echt geslagen was. De thuisploeg kwam nog terug tot 14-12, maar via 18-13 kon de benodigde derde setwinst via een ace van Stijn van Schie met 25-16 alsnog begroet worden.

De ploeg overnacht op Schiphol en vliegt zondagochtend om 7.00 uur via Wenen naar Varna. Normaal wordt pas een dag van te voren gevlogen, maar omdat in Rotterdam gespeeld moest worden is besloten één en ander te combineren. Het voordeel is nu dat er een dag langer is ter voorbereiding op de belangrijke return tegen Dobrudja 07.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus