Onnodig verlies SAMEN. Lycurgus in topper tegen Dynamo

Geschreven door: Theo Sikkema

Het is SAMEN. Lycurgus woensdagavond niet gelukt om de koppositie in de kampioenspoule te pakken en blijft tweede. In Apeldoorn verloor SAMEN. Lycurgus met 3-2 van Draisma Dynamo via de setstanden 18-25, 25-22, 27-25, 19-25 en 15-12. De achterstand op Dynamo bedraagt nu twee punten.

SAMEN. Lycurgus schoot scherp uit de startblokken en speelde bij tijden fabuleus goed volleybal. Een pipe van de zeer sterke Bennie Tuinstra betekende al 10-4. Even later noteerde Tuinstra 15-7 en was duidelijk dat de eerste set vrij snel naar de gasten zou gaan. De ene aanval was soms nog mooier dan de andere en blokkerend noteerde Dennis Borst een paar prachtige punten. Een blok van de aanvoerder bracht de stand op 24-15. Vervolgens brachten twee eigen stopfouten nog uitstel, maar Mitch Perinar was meedogenloos aan het net; 18-25. Frits van Gestel, Sander Scheper, Steven Ottevanger en Stijn Held completeerden de basis.

Set 2 gaf een raar wedstrijdbeeld. Lange tijd had SAMEN. Lycurgus controle in de wedstrijd, maar in de slotfase ging het helemaal mis. Een ace van Held bracht de stand op 21-17 en leek er niets aan de hand, maar vervolgens bleek een serve reeks van Wessel Blom lastig te verwerken. Dat zorgde voor een kanteling in de wedstrijd. Tuinstra trok de stand nog een keer gelijk; 22-22. Daarna bleek de serve van Nico Manenschijn te machtig. En zo glipte de set totaal onnodig door de vingers; 25-22.

Zowel aanvoerder Dennis Borst en coach Arjan Taaij concludeerden na afloop dat de focus in het tweede deel van de tweede set verminderde. Borst hierover. ‘We kregen hun serverend niet meer onder druk deden verdedigend ook dingen niet meer goed. Twee elementen die nadrukkelijk met elkaar verbonden zijn. We pakten het in de vierde set wel op. Het ging niet fantastisch, maar we pakken de set wel. Vervolgens zie je het weer kantelen in de vijfde set. We hadden hier twee of drie punten moeten hebben. Daarin hebben we wel gefaald.’

In de derde set overheerste de spanning. Het was werken om de punten binnen te halen. Er kwam nooit licht tussen beide ploegen. Het ging tot 22-22 gelijk op. Van Gestel maakte vervolgens 23-22 en leek het de goede kant op te kunnen gaan. Dat gebeurde niet. De scherpte ontbrak in de slotfase op de beslissende punten. De overtuiging en gretigheid van het begin was er niet meer. Het lukte niet om zelf setpoints te krijgen, waardoor de gasten achter de feiten bleven lopen. Bij het derde setpunt voor Dynamo was het raak en was het dominante spel in de beginfase weinig meer over; 27-15.

In de vierde set herstelde de ploeg van coach Arjan Taaij zich en speelde weer met meer overtuiging. Dat resulteerde in een prima 25-19 setwinst. Na 9-9 werd afstand genomen via prima scores van Borst en Perinar. Dat leverde 13-9 op. Het werd nog 17-16, waarna een versnelling volgde met een 8-3 score in de slotfase. Borst blokkeerde het setpoint tegen de grond; 19-25.

Daardoor moest een vijfde set de beslissing brengen. Daar keerde het probleem van eerder in de wedstrijd weer terug. Verlies van focus en scherpte. Het ging mis vanaf 6-6. Bij een 14-10 achterstand lukte het nog om twee matchpoints weg te werken, maar een derde was er teveel aan; 15-12. Er is weinig tijd om te treuren. Komende zaterdag volgt de belangrijke uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD