Onherkenbaar Abiant Lycurgus schakelt zichzelf uit in de beker

Geschreven door: Theo Sikkema

Abiant Lycurgus is donderdagavond uitgeschakeld in de kwartfinale van het bekertoernooi. Draisma Dynamo uit Apeldoorn was verantwoordelijk voor deze bittere pil. Het werd 1-3 in het Alfa-college Sportcentrum via de setstanden 27-29, 25-23, 19-25 en 26-28. De uitschakeling was terecht. Abiant Lycurgus was geen schim van waar de ploeg toe in staat is.

De teleurstelling bij de spelers was na afloop groot. Just Dronkers zat minutenlang roerloos voor zich uit te staren. De libero had een hele zware avond en was één van de spelers die absoluut zijn normale niveau niet haalde. Dronkers had hamstring klachten, wat mogelijk een verklaring was voor zijn mindere spel. Aan de andere kant hadden de gasten met spelers als Nico Manenschijn en Renzo Verschuren servicekanonnen in de ploeg, die voor zoveel servedruk zorgden dat de pass nooit stabiel werd.

“We waren onherkenbaar. Kwamen aanvallend moeilijk tot scoren en we hadden problemen met de pass. Just Dronkers had het extreem moeilijk. We kregen Dynamo nooit onder druk. De doelstelling van het seizoen was drie prijzen en dan is het zuur om met een slechte dag er één van te verliezen. We hebben dit jaar veel gewonnen en nu helaas op het verkeerde moment verloren,” waren na afloop de heldere woorden van coach Arjan Taaij.

Toch had het ook nog heel anders af kunnen lopen. Zo gingen in de eerste set drie setpoints verloren en sloeg Dynamo bij het tweede setpoint toe nadat Bryan Fraser in het net sloeg. Naast Dronkers en Fraser, waren Wytze Kooistra, Mikelis Berzins, Nick Olson, Dennis Borst en Matt West aan de kwartfinale begonnen. Set twee was het verhaal van Auke van de Kamp. De aanvaller kwam Berzins aan het einde van de eerste set vervangen en hij onttrok zich in die fase aan het zwakke spel. Vanaf 20-20 maakte de passer-loper drie punten voor zijn ploeg. Eerst de belangrijke 22-22 en nadat Manenschijn voor 23 gelijk had gezorgd, was het Van de Kamp zelf met 24-23 en een ace om de set af te maken.

Vervolgens bleek Abiant Lycurgus niet bij machte om de baas te worden in de wedstrijd. Het initiatief lag voortdurend bij de gasten, die op alle fronten beter waren. En vooral meer lieten zien deze bekerstrijd in hun voordeel te willen beslissen. Hoe bizar, want de ploeg van coach Taaij had zondag in Doetinchem een dijk van een wedstrijd afgeleverd tegen Seesing Orion. Daar was donderdagavond helaas niets van terug te zien. In de derde set kwam Abiant Lycurgus er domweg helemaal niet aan te pas. een 17-12 achterstand werd nog 19-16, maar daarna regen de fouten en gemiste aanvallen zich weer aan één.

In de vierde set leek het duel zich nog te ontspinnen tot een thriller. Ondanks dat Abiant Lycurgus nooit een aanvaardbaar niveau haalde, had een vijfde set nog tot de mogelijkheden kunnen behoren. Overigens viel invaller Stijn van Schie bij 14-14 geblesseerd uit nadat de diagonaal door zijn enkel was gegaan. Hierdoor kwam Kooistra die er halverwege de derde set uitgegaan was weer binnen de lijnen. Nadat Van de Kamp en Berzins met goede punten setpoints hadden weggewerkt, bracht Olson door het midden een setpoint op het bord. Een servefout van Van de Kamp betekende 26-26 en toen Olson zijn blok uit zag gaan was het doek gevallen.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus