Ondanks nederlagen oefentrip naar Duitsland nuttig

Geschreven door: Theo Sikkema

De oefencampagne kreeg voor SAMEN. Lycurgus dit weekend een vervolg in Duitsland met twee wedstrijden tegen TSV Giesen GRIZZLYS uitkomend in de Bundesliga. Vrijdag werd met 3-1 verloren en zaterdagmiddag was een 3-2 nederlaag het resultaat.

In de eerste ontmoeting waren de setstanden 25-21, 25-20, 25-17 en 20-25. Een dag later kwam SAMEN. Lycurgus iets beter voor de dag middels 25-27, 26-24, 25-23, 25-21 en 8-15. Vrijdag was afgesproken om vier sets te spelen. Net als afgelopen weekend speelde coach Arjan Taaij weer met twee teams. Ongeveer halverwege wisselden beide teams elkaar af. De GRIZZLYS, vorig jaar tiende op het hoogste Duitse niveau, was overall net iets beter. In beslissende rally’s maakte SAMEN. Lycurgus nog net iets teveel fouten.

Taaij kijkt positief terug. ‘Het is mooi om in deze fase van de voorbereiding tegen dit soort tegenstanders te spelen met veel weerstand. Zij zijn net wat slimmer en door de tegenstand krijgen we een goed beeld wat we nog beter moeten doen en dat is nuttig. Het gaat om kleine dingen. In de rally net de betere oplossing zoeken. Als we geen goede keuzes maken dan gaat het tegen zulke tegenstanders mis. In de tweede wedstrijd waren we beter uitgerust en dat zie je dan direct terug in de weerstand die wij kunnen bieden.’

Alle spelers waren inzetbaar en gaan nu op weg naar het vervolg komend weekend. Met op zaterdag in Hoogezand een duel tegen Sliedrecht Sport. Een dag later is in Middelbeers, de geboorteplaats van Frits van Gestel, het weerzien met Auke van de Kamp, omdat Tectum Achel dan de tegenstander is.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD