Oefenweekend in Leuven eentje met twee gezichten

Geschreven door: Theo Sikkema

In het tweede oefenweekend speelde Amysoft Lycurgus op vrijdag en zaterdag in België twee keer tegen Volley Haasrode Leuven. Het contrast was groot met een 3-1 verliespartij op vrijdag in Leuven en vervolgens een eclatante 4-1 zege een dag later in Haasrode. De oefencampagne gaat volgende week verder in Italië en Slovenië.

‘Vrijdag was energieloos en we brachten weinig kwaliteit’, waren de heldere woorden van coach Arjan Taaij. De eerste set werd wel met 25-20 gewonnen, maar vervolgens was het snel gedaan middels 17-25, 24-26 en 22-25. ‘We hebben een pittige trainingsweek achter de rug en kwamen na een lange reis veel te laat in de hal aan, maar dat zijn geen excuses. We wisten het matige niveau niet om te draaien.’ Leuven eindigde vorig seizoen als vierde in de Belgische Euromillions League.

Amper 24 uur later was het totaal anders in een andere hal. ‘Wat vrijdag niet lukte was nu wel aanwezig met veel energie en een hoog niveau hebben we ons  meer dan gerevancheerd voor ons optreden van vrijdag.’ Het werd 4-1 via 24-26, 25-15, 25-19, 25-14 en 21-19. Alle spelers kregen hun speeltijd. Marcell Pesti, die vorig week elleboog en schouderklachten had, was weer inzetbaar. Alleen libero Steven Ottevanger, met het Nederlands team succesvol bij het Europees kampioenschap en Austin Matautia waren er niet bij. Matautia heeft nog geen werkvergunning.

Komende woensdag vertrekt Amysoft Lycurgus richting Italië voor twee oefenduels (16 en 17 september) tegen Volley Tricolore Reggio Emilia, uitkomend in de Serie A2. Daarna reist de ploeg door naar Slovenië voor twee wedstrijden (19 en 20 september) tegen Calcit Kamnik. Op zondag 26 september staat in Apeldoorn de strijd om de Supercup tegen Draisma Dynamo op het programma.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD