Oefenprogramma begint in Leek en eindigt in Polen

Geschreven door: Theo Sikkema

Abiant Lycurgus begint de voorbereidingen op het nieuwe seizoen op maandag 21 augustus. Om 17.00 uur staat de eerste publieke training op het programma in het Alfa-college Sportcentrum. De oefencampagne begint op zaterdag 2 september in Leek met een oefenwedstrijd tegen SSS uit Barneveld.

De wedstrijd maakt deel uit van ‘Abiant Lycurgus on Tour’ door de regio. In het weekend van 8 t/m 10 september is Volley Haasrode Leuven uit België, vorig jaar zesde in de competitie, de tegenstander in respectievelijk Zuidhorn, Harkstede en Scheemda. Een week later is Gieten de volgende halte. Bij VC Oostermoer wordt vrijdagavond 15 september gespeeld tegen SVG Lüneburg uit de Duitse Bundesliga. De Duitsers zijn op 16 september wederom sparringpartner evenals Orion.  Plaats van handeling voor deze driekamp is nog niet bekend.

Bij de meeste van deze oefenwedstrijden verzorgen de spelers een clinic voor de jeugd uit de regio en geeft coach Arjan Taaij een lezing voor volleyballiefhebbers.

Rond 20 september vertrekt de selectie van Abiant Lycurgus naar Polen, waar deelgenomen wordt aan een groot prestigeus toernooi. Het Plusliga toernooi is zeer sterk bezet. Daar zijn Olsztyn, waar oud-Lycurgiaan Robbert Andringa nu speelt, Radom en Belchatov de opponenten. Radom is een oude club van Wytze Kooistra en Belchatov is een absolute mondiale topploeg.

Op zondag 1 oktober wordt de Supercup in Groningen gespeeld, waarna op zaterdag 7 oktober de competitie begint met een thuiswedstrijd tegen Vallei Volleybal Prins.

In overzicht:

Wanneer: Waar: Tegenstander
Zaterdag 2 september Leek SSS/Barneveld
Vrijdag 8 september Zuidhorn Volley Haasrode Leuven
Zaterdag 9 september Harkstede Volley Haasrode Leuven
Zondag 10 september Scheemda Volley Haasrode Leuven
Vrijdag 15 september Gieten

SVG Lüneburg

Zaterdag 16 september Onbekend SVG Lüneburg/Orion
Donderdag 21 september Polen
Vrijdag 22 september Polen
Zaterdag 23 september Polen
Zondag 24 september Polen

 

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD