Nova Tech Lycurgus sluit reguliere competitie af met 3-2 verlies

Geschreven door: Theo Sikkema

In de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in de BetCity Eredivisie verloor Nova Tech Lycurgus na een 2-0 voorsprong in sets met 3-2 van Draisma Dynamo. De setstanden in Martiniplaza waren 26-24, 25-21, 23-25, 21-25 en 13-15.

Het verandert niks aan de stand, want Nova Tech Lycurgus was al definitief vierde. In een rommelige wedstrijd wisselde de thuisploeg goede momenten af met periodes dat het moeilijk was om tot scoren te komen. Daardoor golfde de wedstrijd op en neer en had Nova Tech Lycurgus onvoldoende troefkaarten in handen om de wedstrijd winnend af te sluiten. Robin Boekhoudt was topscorer met veertien punten.

Met Thomas Sleurink, Cole Gillis, Ramon Martinez Gion, Robin Boekhoudt, Luuk Hofhuis, Jeffrey Klok en Cole Bogner in de basis slaagde Nova Tech Lycurgus erin om om qua score de bovenliggende partij te worden. In de eerste set werkten de Groningers een 20-17 achterstand weg en een eerste setpoint. De scherpte was net op tijd terug en twee blokkerende punten van Hofhuis brachten de set binnen. In de tweede set kwam Nova Tech Lycurgus zelfs met 17-10 voor, maar niet veel later stond het zomaar weer 18-17. Een voorbeeld van het soms grillige verloop. Het was de voor Gillis ingevallen Kyle McCauley die het setpunt met een blok tegen de grond drukte.

Daarna bleef het over en weer gaan, maar had Nova Tech Lycurgus onvoldoende vermogen om de wedstrijd met drie punten af te sluiten. Spannend was het zeker. In set drie ging het na 20-20 mis. Drie punten op rij voor Dynamo leidden setverlies is. In de vierde set kwam de thuisploeg met 14-11 voor met inmiddels Maarten Bartels als diagonaal. Vervolgens kon Dynamo zes punten op rij maken. Op dat moment kwam Sam Gortzak als spelverdeler. Het werd nog 21-21, maar serverend geweld van Maikel van Zeist was er teveel aan. Daarna werd de aanwinst Kay van Dijk aan het publiek gepresenteerd. Lees elders op de site meer over de nieuwe diagonaal.

En in de beslissende vijfde set raakte Nova Tech Lycurgus na 6-6 de regie kwijt en lukte het niet om de achterstand van twee punten volledig te kantelen. Met dank aan twee netfouten kwam de stand op 12-12. Twee scores van Sjors Tijhuis zette twee matchpoints tegen op het scorebord. Bij de tweede was het na een rommelige slotrally klaar.

Komend weekend wacht de halve bekerfinale tegen Active Living Orion. Te beginnen zaterdag om 17.00 uur in Martiniplaza. De return is zondag om 16.00 uur in Doetinchem.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD