Nova Tech Lycurgus laat winstkansen tegen Orion onbenut

Geschreven door: Theo Sikkema

Nova Tech Lycurgus is de strijd in de Kampioenspoule A begonnen met een 3-2 thuisnederlaag tegen Active Living Orion. Via de setstanden 25-27, 25-22, 26-24, 25-27 en 10-15 gaf Nova Tech Lycurgus een 2-1 voorsprong uit handen en liet in de vierde set zelfs een matchpoint onbenut. Nova Tech Lycurgus blijft vierde met één punt uit één wedstrijd. Koploper Orion heeft vier punten meer.

Voor een kleine duizend toeschouwers waren het de eigen fouten die de thuisploeg de das omdeden. Na een aarzelende start kwam Nova Tech Lycurgus in het tweede deel van de eerste set steeds meer op stoom tegen een als altijd degelijk spelend en voor ieder punt strijdend Orion. Daarom moest de ploeg van coach Arjan Taaij blijvend alle energie geven en hard werken voor ieder punt. Dat lukte niet de hele wedstrijd even goed. Dat kostte Nova Tech Lycurgus uiteindelijk de zege. Bij het matchpoint op 25-24 in de vierde set slaagde Kay van Dijk er niet in de bal over het net te krijgen. Waarna de gasten het hoofd vervolgens koel hielden en er met twee goede punten een beslissende vijfde set uitsleepten.

Daarin startte Nova Tech Lycurgus prima en kwam met 7-5 voor. Daarna ging het op de venijnige serves van Lubos Bartunek mis. Het lukte niet om de Tsjech een halt toe te roepen. Na de reeks van de spelverdeler stond het 8-11. En liep Nova Tech Lycurgus achter de feiten aan. Blokkerend kwam Orion plots bovendrijven en noteerde in de laatste set vijf blokpunten. Robin Boekhoudt deed nog wat terug door 10-14 te maken, maar een volgende servefout van Ramon Martinez Gion bezegelde het lot. Over een wedstrijd waarin Nova Tech Lycurgus de kans op de volle winst had, maar er uiteindelijk helaas maar eentje aan over hield.

Met een opstelling die ten opzichte van de return in de halve bekerfinale eveneens tegen Orion ongewijzigd was. Kay van Dijk, Ramon Martinez Gion, Cole Gillis, Robin Boekhoudt, Luuk Hofhuis, Jeffrey Klok en Cole Bogner kregen de zegen van de technische staf om aan de kampioenspoule te beginnen. In een wedstrijd die over en weer ging en het niveau minder hoog was dan een week geleden. Na het nipte verlies in de eerste set toen Samuli Kaislasalo een ace produceerde op setpoint toonde Nova Tech Lycurgus zich in set twee en drie net een tikje beter. Met name het eind van de derde set was prima. Na het wegwerken van een setpunt tegen door Martinez waren de volgende twee punten ook voor Nova Tech Lycurgus waardoor een 2-1 voorsprong in sets op het scorebord kwam. De weer sterk aanvallende Gillis, topscorer met 19 punten, haalde de beslissende trekker over. De rest van het verhaal is in het eerste deel van het verslag verteld.

Het duel liet ook zien dat het verschil tussen beide ploegen kleiner aan het worden is. Nova Tech Lycurgus was vorig weekend meegerekend in drie wedstrijden amper minder dan Orion. Dat is een positieve constatering in de verwachting dat het binnenkort wel gaat lukken om de beste ploeg van het seizoen tot nu toe nogmaals te verslaan, zoals dat vorige week in de heenwedstrijd van de halve finale wel lukte. De foutenlast terugdringen is de opdracht voor de komende wedstrijden. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Draisma Dynamo. De strijd tussen de nummers drie en vier na één speelronde

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus