Nova Tech Lycurgus kan plek drie veiligstellen

Geschreven door: Theo Sikkema

De strijd in de Kampioenspoule gaat verder voor Nova Tech Lycurgus. In speelronde 5 is Numidia VC Limax zondagmiddag vanaf 15.00 uur te gast in Martiniplaza. Koop hier je tickets. De nummers drie en vier met de derde plek als inzet. Nova Tech Lycurgus heeft vier punten en de Limburgers een punt minder. De volle winst betekent het veiligstellen van plek drie.

De beste uitgangspositie richting de kwartfinale. In de kwartfinale spelen de nummers drie en vier tegen de beste twee van poule B. De nummer drie speelt dan tegen nummer twee waar VoCASA, Prima Donna Kaas Huizen en Simplex SSS nog voor in aanmerking komen. De nummer vier speelt zo goed als zeker tegen Sliedrecht Sport.

Afgelopen zondag raakte een plek bij de eerste twee min of meer uit het zicht door een 3-2 thuisnederlaag tegen Draisma Dynamo. De ploeg van coach Arjan Taaij kwam met 2-1 voor in sets en deed er alles aan om de winst over de streep te trekken, maar het lukte net niet. Daardoor werd het verschil op de ranglijst tussen beide ploegen vijf punten en is de kans om met nog twee speelronden te gaan de formatie uit Apeldoorn nog te achterhalen weinig realistisch meer.

Beide tegenstanders troffen elkaar drie keer eerder dit seizoen. Op 15 november won Nova Tech Lycurgus de uitzwaaiwedstrijd in het Alfa-college met 3-2. Op 31 januari was er in Maaseik een 3-2 nederlaag en twee weken geleden zegevierde Nova Tech Lycurgus met 3-1 in Sint Odiliënberg. De ploeg van vertrekkend coach Guido Görtzen heeft de laatste weken met de nodige blessures te maken. Zo waren Martijn Brilhuis, Sil Meijs en Jaro Herinx toen niet beschikbaar. Daarnaast heeft de in de winter aangetrokken libero Jelte Maan de club alweer verlaten. De 2.15 meter lange Siebe Korenblek is sinds eind januari aangesloten. De middenman kreeg niet zoveel speeltijd bij SWD Powervolleys Düren en hoopt in Limburg op meer minuten.

Bij Nova Tech Lycurgus is het te hopen dat Kay van Dijk weer fit genoeg is om te kunnen spelen. De 39-jarige diagonaal had te kampen met lichte achillespeesklachten, maar is op de weg terug. Niels de Vries traint weer en ook Guus Boer mag steeds meer doen. Zijn eerder gekwetste duim moet de Drent nog zoveel mogelijk ontzien. Thomas Sleurink en Arjan Westra zijn sinds afgelopen maandag weer aangesloten en trainen weer volop met de groep mee.

Dansgezelschap Dance Devotion uit Roden is te gast en verzorgt tijdens de pauze tussen de tweede en derde set een spetterend optreden. Een pauzeact is inmiddels een vast onderdeel van de complete volleybalbeleving en entertainment tijdens een wedstrijd van Nova Tech Lycurgus. Zondag is het alweer de tiende thuiswedstrijd sinds de overgang naar Martiniplaza in november vorig jaar. Het doel is duidelijk. Op jacht naar de derde plaats.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus