Nova Tech Lycurgus in spektakelstuk met 3-2 langs VC Limax

Geschreven door: Theo Sikkema

Voorlopig voor de laatste keer spelend in de thuishal van het Alfa-college Sportcentrum heeft Nova Tech Lycurgus het topduel tegen het nog ongeslagen Numidia VC Limax met 3-2 gewonnen. Via 22-25, 25-23, 23-25, 25-22 en 15-11 klimt Nova Tech Lycurgus naar de tweede plaats in de BetCity Eredivisie met 14 punten uit 6 duels. Twee minder dan koploper Active Living Orion.

Goed was het zeker niet wat beide ploegen op de vloer legden, maar vermakelijk wel. Het was een vechtwedstrijd met pieken en dalen aan beide kanten. In de beslissende vijfde set had de thuisploeg de zaakjes net iets beter op orde en mocht op basis daarvan twee punten begroeten. Thomas Sleurink, Kyle McCauley, Cole Gillis, Niels de Vries, Robin Boekhoudt, Jeffrey Klok en Cole Bogner vormden de basis. Cal Fisher bleek in de warming-up helaas niet fit genoeg om te spelen. Sleurink verving de Amerikaan met verve en groeide uit tot de Man van de Wedstrijd met zeventien punten.

Het was voor Nova Tech Lycurgus een wedstrijd in fases waarin het zich onmiddellijk in de score vertaalde als het aanvallend beter liep. Na een mindere eerste set liep het in de tweede veel beter. Dat kwam mede doordat Gillis opstond en de nodige punten achter zijn naam kon noteren. McCauley had het heel lastig en werd halverwege de derde set vervangen door Ramon Martinez Gion, die een belangrijke bijdrage leverde in de rest van de wedstrijd. Het sterke van Nova Tech Lycurgus was onder meer om na een 2-1 achterstand de koppies niet te laten hangen, maar er vol voor te blijven gaan. Dat had in de vierde set resultaat. Het aanvalspercentage ging omhoog terwijl de gasten meer begonnen te knoeien en daardoor meer onder druk kwamen te staan ondanks een sterke invalbeurt van Martijn Brilhuis aan Limburgse kant.

Toen Gillis in de vierde set het derde setpoint via het blok scoorde kroop het publiek helemaal naar het puntje van de stoel. De start was veelbelovend. Via onder meer een prachtig blok van Martinez Gion en eentje van Boekhoudt stond het snel 6-3. En via Sleurink gingen beide ploegen bij een 8-5 stand voor Nova Tech Lycurgus van kant wisselen. Dit bleek nog niet beslissend. VC Limax kwam terug tot 10-9, maar verder kwam het niet. Een blok van Martinez betekende 13-9. Dezelfde Martinez tekende ook voor 14-11 en dankzij een snoeiharde serve van de passer-loper kon Bogner de teruggespeelde bal direct met veel overtuiging tegen de grond smashen; 15-11. Een schitterende ontknoping van een duel dat alle kanten op kon. Mooi voor de ploeg dat het lukte om deze topper op de momenten dat het er echt om ging uit het vuur te slepen.

Komende zondag wacht de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Talentteam Papendal waarna de focus kan op de Europese confrontatie met SC Prometey Dnipro. De heenwedstrijd in de zestiende finale is op donderdag 23 november in het Roemeense Mioveni.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD