Nova Tech Lycurgus hervat competitie in Nijmegen

Geschreven door: Theo Sikkema

Na de bekerwinst in Maastricht tegen Jokers VC op zaterdag 23 december hadden de spelers van Nova Tech Lycurgus zes dagen vrij. Op zaterdag 30 december is de training hervat en op zaterdag 6 januari vervolgt de bekerwinnaar de competitie in de BetCity Eredivisie met een uitwedstrijd tegen VoCASA.

Diverse spelers vlogen uit. Zo ging Cole Gillis even naar Florida op en neer om kerst bij familie ze zijn, Cal Fisher en Cole Bogner zochten de zon op in de Algarve en Jeffrey Klok ging in Disneyland op de knieën om zijn vriend ten huwelijk te vragen en die zei volmondig ja. Gefeliciteerd!

De ploeg van coach Arjan Taaij sloot het eerste deel van de competitie begin december af met een 3-0 zege in Zevenhuizen tegen Scherp in Packaging ZVH en teleurstellende thuisnederlagen in Martiniplaza tegen Active Living Orion en Sliedrecht Sport met respectievelijk 3-1 en 3-2. Het liep niet en dat gaf stof tot nadenken. De afgelopen week is er dan ook een aantal keren gesproken om als team verder naar elkaar toe te groeien. Door de twee thuisnederlagen is Nova Tech Lycurgus gezakt naar de vierde plaats met 24 punten. Drie punten minder dan de nummers twee en drie Numidia VC Limax en Draisma Dynamo en tien minder dan koploper Orion. Nova Tech Lycurgus heeft nog wel een thuiswedstrijd tegen Simplex SSS te goed.

Het is voor de technische staf verder zoeken naar de optimale samenstelling op het veld om als team zo sterk mogelijk voor de dag te komen. Voorlopig wel zonder Cal Fisher en Niels de Vries. De Vries ging afgelopen week op de training helaas flink door zijn enkel is tegen VoCASA niet inzetbaar. Fisher blijft knieproblemen houden. Het herstel van zijn knie na een meniscusoperatie afgelopen zomer duurde te lang. In een poging Fisher fysiek topfit te krijgen doet de Amerikaan voorlopig alleen krachttraining. Het is afwachten hoe het herstel van beide spelers verloopt.

Na de herstart in Nijmegen, de nummer zeven, volgt volgende week zondag 14 januari het eerste thuisduel in 2024. In Martiniplaza is SSS de tegenstander. Het is voor Nova Tech Lycurgus zaak om in de resterende zeven wedstrijden in de reguliere competitie zo kort mogelijk te eindigen en dus zoveel mogelijk te winnen om een zo goed mogelijke uitgangspositie te krijgen voor de kampioenspoule. Waar in tegenstelling tot de afgelopen seizoenen de beste vier aan meedoen en niet de beste zes. Afhankelijk van de positie in de eindstand van de reguliere competitie krijgt een club drie, twee, één of nul bonuspunten mee naar de kampioenspoule.

De wedstrijd tegen VoCASA begint om 20.00 uur in de VoCASA hal en is uiteraard te volgen via de livestream.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD