Nova Tech Lycurgus dendert door en leidt met 2-0 in halve finaleserie

Geschreven door: Theo Sikkema

Nova Tech Lycurgus heeft zichzelf een uitstekende dienst bewezen door de tweede halve finale van de play-offs om de landstitel ook te winnen. Het werd 3-0 (25-22, 25-23 en 25-14) in Martiniplaza waardoor het in de best-of-five serie tegen Draisma Dynamo nu 2-0 is voor Nova Tech Lycurgus. Duel drie is zaterdagavond om 20.00 uur in Apeldoorn.

Hiermee is de ploeg van coach Arjan Taaij nog één zege verwijderd van de finale. Nova Tech Lycurgus speelde voor duizend toeschouwers in grote delen van de wedstrijd prima en wat steeds meer naar voren komt is dat de spelers elkaar aanvullen. De winst op Dynamo was een echte teamprestatie waarin iedereen zijn bijdrage had. Daarnaast is de vechtlust en intensiteit om voor ieder punt te gaan prima, waardoor aan steeds meer randvoorwaarden voldaan wordt om een winnende ploeg te zijn. Dat bleek tegen Dynamo. Er waren zeker een paar momenten dat het lastig was, maar door de juiste dingen te doen redde de thuisploeg zich eruit en speelde in de derde set echt een gewonnen wedstrijd. De weerstand van de gasten was gebroken en zo kon het gebeuren dat een overtuigende 3-0 zege op het formulier kwam.

Met dezelfde basis als afgelopen dinsdag tijdens de eerste halve finale. Kay van Dijk, Kyle McCauley, Ramon Martinez Gion, Robin Boekhoudt, Niels de Vries, Jeffrey Klok en Sam Gortzak begonnen aan de zevende clash van dit seizoen tegen Dynamo. In de wetenschap dat het al de vijfde wedstrijd in acht dagen was, maar dat was de thuisploeg niet aan te zien. Het was wel zo dat Nova Tech Lycurgus in de eerste set tot halverwege meestal tegen een kleine achterstand aankeek. Met een doortikbal trok Gortzak de stand bij 17-17 gelijk. De spanning bleef erin tot 22-22. Op dat moment kwam Maarten Bartels erin om te serveren. Dat deed de passer-loper met verve door drie keer knalhard te serveren. Dat gaf zoveel druk dat Dynamo er aanvallend niet uit kwam. Eerst sloeg Sjors Tijhuis uit. Vervolgens blokte Boekhoudt de 24-22 tegen de grond, waarna Yannick Bak de volgende aanval uitsloeg.

In set twee leek Nova Tech Lycurgus de buit vrij snel binnen te hebben via 10-7 liep de voorsprong op naar 19-15. Vooral onder leiding van een ijzersterke Martinez, die zeven punten in het tweede bedrijf noteerde. Na de 19-15 brak de minste fase van de wedstrijd aan. Nova Tech Lycurgus moest vijf punten op rij toestaan en was de controle even kwijt. Het inbrengen van Cole Bogner voor Gortzak kantelde de zaak weer. Van Dijk scoorde 20-20 en McCauley joeg via het blok 22-22 op het bord. Boekhoudt maakte met een killblock 23-22. Dynamo kwam nog één keer langszij, maar capituleerde daarna. Het ware McCauley en Boekhoudt met weer een mooi blok die de set binnen sloegen.

In set drie was het niveauverschil tussen beide ploegen zo groot dat van een wedstrijd geen sprake was. De start was met 7-2, het zevende punt via een ace van Boekhoudt, voortreffelijk. De mannen van Redbad Strikwerda drongen nog een beetje aan, maar verder dan 10-7 kwamen ze niet. Daarna ging het hard. Een ace van Martinez betekende 15-8 en Gortzak blokkeerde de score naar 18-11. Het verschil werd alleen maar groter en vanaf 20-14 noteerde Nova Tech Lycurgus vijf punten op rij. Het was uiteindelijk een in het net geslagen bal van Tijhuis die deze tweede halve finale op het eerste matchpoint besliste.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD