Nova Tech Lycurgus definitief derde in Kampioenspoule na 3-0 winst bij Orion

Geschreven door: Theo Sikkema

Via een klinkende 3-0 zege bij Active Living Orion is Nova Tech Lycurgus definitief als derde geƫindigd in de Kampioenspoule A en treft nu de nummer twee uit Poule B in de kwartfinale. De setstanden in Doetinchem waren 25-19, 25-22 en 25-23. De best-of-three serie begint op woensdagavond 3 april met een thuiswedstrijd in Martiniplaza. De voorverkoop is hiervoor al begonnen.

De uitwedstrijd is op zaterdag 6 april en een eventueel beslissende derde wedstrijd is op zondag 7 april. De tegenstander is waarschijnijk pas op zaterdag 30 maart bekend als de laatste speelronde in Poule B op het programma staat. Het gaat nog tussen VoCASA, Simplex SSS en Prima Donna Kaas Huizen.

Coach Arjan Taaij toonde zich na afloop tevreden. ‘We hebben gedaan waarvoor we kwamen. Datis mooi. Orion speelde in een andere opstelling. De vraag is altijd of het daar makkelijker of moeilijker van wordt. We hebben op de meeste onderdelen van het spel redelijk goed gespeeld. Sam Gortzak begon, omdat hij het de afgelopen weken goed gedaan heeft. We wilden hem een kans geven. Cole Bogner pakte het in de derde set goed op. Al met al een belangrijke overwinning natuurlijk en nu toewerken naar de kwartfinale.’

Een belangrijke wijziging in de basis voor deze allesbeslissende de wedstrijd was dus het starten van spelverdeler Sam Gortzak in plaats van Cole Bogner. Ramon Martinez Gion speelde op de plek van Cole Gillis. Verder kwamen met Kay van Dijk, Kyle McCauley, Luuk Hofhuis, Robin Boekhoudt en Jeffrey Klok vanaf de start op de speelvloer. Tegen Orion waar coach Dirk Sparidans ervoor had gekozen om de wisselspelers speeltijd te gunnen om spelritme op te doen richting het beslissende deel van de competitie. In de wetenschap dat Orion al definitief eerste was.

Dat gegeven speelde ongetwijfeld mee, maar Nova Tech Lycurgus straalde vanaf het begin rust uit en speelde grote delen van de wedstrijd met veel overtuiging. Er was sprake van aanvallende variatie en de servedruk was stabieler en groter dan de afgelopen wedstrijden. Dit in combinatie met weinig eigen fouten zorgde ervoor dat zeker in de eerste set de bezoekers royaal de betere ploeg waren en na 6-6 voortdurend een voordelige marge op het scorebord zagen staan. Toen Boekhoudt 22-17 aantekende was duidelijk dat de zo belangrijke eerste set richting Nova Tech Lycurgus ging. Een blok van Hofhuis zorgde daarvoor.

Ook in de tweede set was de controle aanwezig en borduurde Nova Tech Lycurgus voort op het opgedane vertrouwen uit de eerste set. Na 9-9 kwam de eerste break. Orion stribbelde nog even tegen, maar via een ace van Van Dijk kwam bedroeg de voorsprong al 20-16. Dat was voldoende om op een prettige 2-0 voorsprong te komen. Prettig in de wetenschap dat 3-2 winst in verband met een beter set gemiddelde ten opzichte van concurrent Numidia VC Limax voldoende was om definitief derde te zijn. Op dat moment was het eerste punt al een feit.

De volle buit kwam binnen na een lastige fase in set drie. Vanaf 10-10 stokte de scoremachine aan de kant van Nova Tech Lycurgus heel even hetgeen direct in een 17-12 achterstand resulteerde. Op dat moment kwam Cole Bogner Gortzak vervangen en die ingreep pakte goed uit. Puntje voor puntje liepen de gasten de achterstand in en via een blok van Boger was op 21-20 de voorsprong weer herwonnen. Via een uitgeslagen aanval kwamen twee matchpoints tevoorschijn. Van Dijk maakte het bij de tweede kans af.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus