Nova Tech Lycurgus boekt 3-1 karakterwinst in Limburg

Geschreven door: Theo Sikkema

Nova Tech Lycurgus heeft in de derde ronde van de Kampioenspoule A een belangrijke 3-1 zege geboekt bij Numidia VC Limax. De setstanden in Sint Odiliƫnberg waren 20-25, 25-23, 30-28 en 25-20. Dankzij deze karakterzege klimt Nova Tech Lycurgus naar de derde plaats met vier punten uit drie duels. Active Living Orion blijft koploper met negen punten.

Zo komt een roerige en verdrietige week met het vertrek van Cal Fisher en het schorsen van twee spelers tot een positief einde. De zege kwam zeker niet eenvoudig tot stand, maar door hard te werken en energie te blijven leveren kwam Nova Tech Lycurgus gedurende de wedstrijd bovendrijven en ging steeds overtuigender spelen. Om op die manier de eerste zege in de Kampioenspoule bij te schrijven. Cole Gillis was topscorer met negentien punten.

Met een grieperige Ramon Martinez Gion als diagonaal in plaats van Kay van Dijk, die veiligheidshalve aan de kant bleef, begon Nova Tech Lycurgus aan de belangrijke wedstrijd in de kampioenspoule. Cole Gillis, Kyle McCauley, Luuk Hofhuis, Robin Boekhoudt, Jeffrey Klok en Cole Bogner completeerden de basis. Niels de Vries ontbrak nog. Guus Boer, die aan het eind van set twee zijn rentree maakte met een opslag, zat weer bij de selectie. Na een aftastende beginfase gingen beide ploegen tot 14-14 gelijk op. Daarna moest Nova Tech Lycurgus een serie van drie punten tegen toestaan en dat leidde het verlies van de set in. Coach Arjan Taaij probeerde met het inbrengen van Sam Gortzak in plaats van Bogner het spelbeeld nog te veranderen, maar dat lukte niet. De overtuiging ontbrak in de slotfase, waardoor setverlies het logische gevolg was tegen

In de tweede set stond Nova Tech Lycurgus aanvankelijk onder druk en kwam snel met 9-5 achter. Door de knokken werd de achterstand langzaam verkleind en halverwege kantelde de set richting Nova Tech Lycurgus. Een ace van Martinez Gion bracht de achterstand terug tot 11-10. Een ace van Boekhoudt betekende kort daarna een 15-13 voorsprong. De thuisploeg bleef gasgeven en kwam terug in de set. En nadat de gasten een achterstand van twee punten hadden weggewerkt lukte het om boven de twintig punten een beslissing te forceren. Een servefout bij de thuisploeg bracht twee setpoints; 24-22. Een eerste setpoint werd nog weggewerkt, maar bij de tweede sloeg Martinez Gion met een harde knal genadeloos toe.

Set drie was superspannend. Net als in set twee begon Nova Tech Lycurgus matig en keek snel tegen een forse achterstand van 10-5 aan. En net als in de vorige set lukte het om de nadelige marge snel weg te werken. McCauley noteerde 15-15. Vervolgens ging het over en weer en begon vanaf 22-22 naar een beklijvende slotfase, waarin beide ploegen drie setpoints kregen. Nova Tech Lycurgus toonde karakter en hield het hoofd koel. Nadat Martinez Gion op het tweede setpoint de bal in het net sloeg verdiende Gillis met een mooie score het derde setpunt. Dat bleek voldoende. McCauley sloeg rechtdoor via de blokkering het beslissende punt van deze set binnen.

De laatste set was de beste vanuit het perspectief van Nova Tech Lycurgus. Er leek iets vrijer gespeeld te worden en dat vertaalde zich in snel een paar punten voorsprong aan het begin van de set. McCauley maakte de 8-5. Dat zette de toon voor de rest van het beslissende deel van de wedstrijd. Toen Boekhoudt 15-11 aantekende kon het aftellen beginnen. De thuisploeg kwam nog terug tot 17-15, maar verder kwam het niet. Passend ging het steeds beter en ook serverend kwam er meer vertrouwen. Martinez Gion produceerde 19-15 en twee pipes op rij van Gillis en McCauley tilden de stand naar 22-16. Numidia VC Limax spartelde nog een beetje tegen, maar een servefout aan de kant van de thuisploeg bracht het beslissende punt op het scorebord; 25-20.

Komende zondag speelt Nova Tech Lycurgus in speelronde vier in Martiniplaza tegen nummer twee Draisma Dynamo.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus