Na snelle 3-0 in Barneveld met goed gevoel naar Champions League in Kosovo

Geschreven door: Theo Sikkema

Een uur had Abiant Lycurgus zaterdagavond nodig om de tweede wedstrijd van het seizoen met 3-0 winnend af te sluiten. In Barneveld werd Advisie SSS via 25-13, 25-23 en 25-15 simpel aan de kant gezet. Vanaf nu is de focus gericht op de Champions League. Komende woensdag staat in Kosovo de confrontatie met KV Luboteni Ferizaj op het programma.

De eerste en derde set waren van een zeer goed niveau. Van tegenstand was nauwelijks sprake. Er was sprake van goed spel en op alle fronten waren de statistieken in orde. Dat was in het tweede deel van set twee anders. Bij een 16-8 voorsprong zakte het niveau zienderogen. Coach Arjan Taaij hierover. ‘We maakten geloof ik dertien eigen fouten in die fase. We zakten┬á ver weg. Ik kan er nog niet echt de vinger opleggen, maar dit mag niet gebeuren en mogen we niet toe laten.’ In de derde set werd snel orde op zaken gesteld.

Vorig seizoen verloor Abiant Lycurgus de uitwedstrijd tegen SSS met 3-1. Er was toen sprake van zeer agressief publiek met opruiende teksten richting met name aanvoerder Wytze Kooistra. Gelukkig was daar deze keer geen enkele sprake van. In totaal waren de aanvalspercentages goed en was de foutenlast, behalve de fase in de tweede set, laag.

Vanaf nu gaat de focus op het Champions League treffen tegen KV Luboteni uit Ferizaj. ‘We weten er nog niet zo heel veel van. Er wordt in dat land niet gescout, waardoor de beschikking krijgen over data-analyses lastig is. We hebben nu de beschikking over twee wedstrijden van vorig jaar toen ze tegen Maccabi Tel Aviv speelden. De ploeg van toen is redelijk ongewijzigd,’ zegt Taaij.

Met die ongewisheid in de achterzak vertrekt de selectie maandagochtend om 8.00 uur met de bus richting Berlijn, waarna rechtstreeks gevlogen wordt naar Pristina. Vanuit de hoofdstad van Kosovo is het nog een uurtje met de bus naar Ferizaj. Van alle reisopties was dit de meest effici├źnte. De wedstrijd begint komende woensdag om 17.00 uur.

 

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus