Moeizaam avontuur in Limburg eindigt voor Amysoft Lycurgus in 3-2 verlies

Geschreven door: Theo Sikkema

Amysoft Lycurgus heeft onverwacht een nederlaag geleden. In Linne was laagvlieger Numidia Topvolleybal Limburg met 3-2 te sterk via 19-25, 19-25, 25-22, 25-19 en 15-11. Amysoft Lycurgus gaf dus een 2-0 voorsprong in sets prijs en blijft derde in de Eredivisie met 31 punten uit 13 wedstrijden. 

De gevolgen van de coronabesmettingen zullen ongetwijfeld nog een rol hebben gespeeld. Niels de Vries is bijvoorbeeld nog steeds niet aangesloten. In de eerste twee sets leek er weinig aan de hand en was de ploeg van coach Arjan Taaij duidelijk de baas en had aanvallend de overhand. Dat veranderde vanaf het begin van de derde set. De overtuiging raakte meer en meer naar de achtergrond en bij de thuisploeg stonden een aantal spelers op.

De foutenlast stapelde zich op en aanvallend lukte het steeds slechter om doeltreffend te zijn. Dat kwam grotendeels door de mindere passing als gevolg van servedruk. Bij Numidia gingen ze er meer en meer in geloven, terwijl de spelers van Amysoft Lycurgus niet in staat waren om het wedstrijdbeeld om te draaien. Met alle gevolgen van dien. Door de nederlaag miste Amysoft Lycurgus de kans om Draisma Dynamo, dat in Apeldoorn met 3-0 van Active Living Orion verloor, te achterhalen op de ranglijst.

Taaij was na afloop realistisch in zijn beschouwing. ‘Er zijn diverse oorzaken, maar excuses tellen niet. Feit is wel dat we twee weken niet getraind hebben en de meeste jongens pas woensdag weer begonnen zijn. En we hadden niet een paar besmettingen, maar elf. Aan de andere kant we winnen de eerste twee sets en hadden de derde ook moeten winnen, maar dat lukte niet. We hadden vooraf afgesproken om in de derde set te wisselen vanwege het gebrek aan energie bij sommigen. Misschien hadden we dat achteraf niet moeten doen. We kwamen passend meer onder druk, omdat we meer aanvallende fouten gingen maken. Numidia groeide in de wedstrijd en won uiteindelijk verdiend. Volleyballend was het bij ons op vanwege gebrek aan ritme en energie. De derde plek is nu een beetje onze positie. Dat is de realiteit. We moeten ons spel verbeteren en zorgen dat we in de kampioenspoule goed zijn.’

Met Marcell Pesti, Joël Schneidmiller, Austin Matautia, Luuk Hofhuis, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Tieme de Jong leek er de eerste twee sets niet zoveel aan de hand. In het begin was het wat aftasten wat ongetwijfeld deels veroorzaakt werd door de kleine hal, het lage plafond en een wirwar aan belijning op de vloer. Een situatie die je in de Eredivisie niet tegenkomt. Vanaf 8-8 werd het sprintje getrokken en via 15-10 en 22-17 maakte Pesti het via het blok af.

Set twee kende een soortgelijk verloop. Amysoft Lycurgus had controle over de wedstrijd en deed de juiste dingen om op voorsprong te komen. Via 15-10 en 23-18 was een ace van Geoffrey van Gent, serverend in het veld gekomen, verantwoordelijk voor 25-19 winst in de tweede set. Vervolgens kwamen Markus Held en Maarten Bartels in het veld voor De Jong en Matautia. Het begin van set drie was direct al slecht. De thuisploeg nam een 10-5 voorsprong en schiep daarmee een wedstrijdbeeld dat de rest van de wedstrijd zou blijven bestaan. Met veel power werd Amysoft Lycurgus meer en meer in het nauw gedreven. De halverwege de derde set goed invallende Jesper Schut bracht geen verlichting. De servedruk hield aan. Toch lukte het om een 19-11 achterstand nog redelijk te repareren, maar de nadelige marge was te groot.

In set vier leek het alsnog goed te komen. Drie aces van Schneidmiller brachten de gasten op een 16-13 voorsprong. Vervolgens kreeg Amysoft Lycurgus een servereeks van zeven punten om de oren en stond het 20-16. Het vertrouwen en de overtuiging ebde verder weg bij Amysoft Lycurgus en de thuisploeg rook bloed.  Numidia slaagde erin de vierde en vijfde set over de streep te trekken. De vijfde set ging tot 8-8 gelijk op. Vier punten op rij voor de thuisploeg leidde de nederlaag in.

Op zaterdag 13 februari wacht de uitwedstrijd tegen Computerplan VCN.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus