Mitch Perinar en Collin Mahan voorlopig terug naar huis

Geschreven door: Theo Sikkema

De razendsnelle ontwikkelingen van de afgelopen dagen vanwege het coronavirus hebben ook verdere gevolgen voor SAMEN. Lycurgus. Mitch Perinar en Collin Mahan vliegen maandag terug naar de Verenigde Staten om de gevolgen van de crisis thuis af te wachten.

Door alle maatregelen wordt zeker tot en met maandag 6 april niet getraind, zoals NOC*NSF zondag al adviseerde. Gezien de ernst van de situatie vinden staf en bestuur het vanuit goed werkgeverschap zeer belangrijk dat Mitch en Collin thuis bij eigen familie kunnen zijn om de ontwikkelingen af te wachten. In het geval dat de competitie hervat wordt is de intentie dat beide spelers terugkomen naar Groningen.

Mahan vliegt terug richting New York en Perinar gaat richting Chicago. ‘Het is heel apart. We waren goed op weg richting de finale om het landskampioenschap, maar er zijn belangrijkere dingen dan volleybal. Thuis veilig zijn bij onze familie. Ik ben blij dat ik nu naar huis kan. Het is wel heel gek om nu abrupt van iedereen afscheid te moeten nemen’, aldus een opgeluchte Collin Mahan.

Hetzelfde geldt voor Mitch Perinar. ‘Het is voor mij heel belangrijk om mijn ouders en zussen weer te kunnen zien. Mijn ouders en die van Collin zijn hier in januari gelukkig geweest, maar om iedereen weer om me heen te hebben is al zeven maanden geleden. Het is wel dubbel. Ik keek erg uit om iedereen over twee maanden weer te zien, maar het komt nu zo snel dat het raar is om nu al afscheid te moeten nemen van iedereen die we in Groningen hebben leren kennen. Dat voelt zwaar, maar het is echt beter om nu terug te gaan.’

Of beiden nog terugkomen hangt primair af van hoe het indammen van het coronavirus zich ontwikkelt. Daarnaast is het afwachten met welke scenario’s de volleybalbond Nevobo maandag komt.  Beide zaken bepalen of er in het seizoen 2019/2020 nog gespeeld wordt of niet.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

10 oktober 2020

RECO ZVH Amysoft Lycurgus

17 oktober 2020

Draisma Dynamo Amysoft Lycurgus