Messcherpe generale van Abiant Lycurgus richting Maaseik

Geschreven door: Theo Sikkema

Abiant Lycurgus heeft zaterdagavond een uitstekende generale repetitie op de vloer gelegd in aanloop naar de kraker tegen Noliko Maaseik in de derde voorronde van de Champions League komende woensdag. In het eigen Alfa-college Sportcentrum werd de nummer vier van de Eredivisie SV Land Taurus uit Houten eenvoudig met 3-0 aan de kant gezet via 25-16, 25-17 en 25-16.

In extact zestig minuten leverde Abiant Lycurgus een meer dan goede wedstrijd af. Met speels gemak kreeg Taurus geen schijn van kans. Libero Erik Mattson maakte zijn rentree nadat hij vorige week zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Zaanstad een bal keihard tegen zijn hoofd kreeg. Ook Trifon Laplov maakte weer minuten. De Bulgaar ging ruim twee weken geleden in de uitwedstrijd tegen KV Luboteni door zijn enkel. Auke van de Kamp was aanvallend de beste man met een aanvalspercentage van 67 procent.  Ook Stijn van Schie wist zich in positieve zin te onderscheiden. Van de Kamp benutte het derde matchpoint met een fraaie diagonaal geslagen aanval.

De eerste set verliep makkelijk voor Abiant Lycurgus, de ploeg kwam geen enkel moment in de problemen. Dankzij een goede midden verdediging en mooie aanvallen via de zijkanten liet het team als snel het krachtsverschil merken tussen hen en Taurus. Het laatste punt was kenmerkend voor de set waarbij de bal door middel van wilskracht van de grond werd gehouden en uiteindelijk gescoord werd door het blok.

In de tweede set had de ploeg toch nog moeite om afstand te nemen van de gasten uit Utrecht. Uiteindelijk liep de score op tot 18-16 en voelde coach Arjan Taaij zich genoodzaakt in te grijpen en wisselde Frits van Gestel voor Lapkov. Na deze wissel wist Abiant Lycurgus zich te herpakken en werd de set uiteindelijk alsnog gewonnen met 25-17. Geen moment zijn er problemen geweest in de derde set voor Abiant Lycurgus. De ploeg zorgde er al snel voor dat er een gat werd geslagen van maar liefst tien punten. De gasten uit Houten konden deze achterstand niet meer weg werken en daarmee was een makkelijke zege binnen.

Coach Taaij was tevreden over het stabiele spel van zijn ploeg. Waar het de afgelopen weken nog met pieken en dalen ging speelde de ploeg vlak voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen goed. Van Schie kijkt al het gehele seizoen uit naar de wedstrijd tegen Noliko Maaseik en zegt dat het zelfvertrouwen binnen de ploeg groot is.

Abiant Lycurgus blijft alleen koploper in de Eredivisie met 18 punten uit 6 duels. Vanaf nu gaat het vizier op de tweestrijd met Noliko Maaseik. Komende woensdag om 19.00 uur is de heenwedstrijd in het Alfa-college Sportcentrum. De return is zondagmiddag 12 november om 15.00 uur in de Steengoed Arena.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD