Makkelijke zege Nova Tech Lycurgus op PDK Huizen

Geschreven door: Theo Sikkema

In het eerste van twee duels dit weekend heeft Nova Tech Lycurgus eenvoudig gewonnen. In Martiniplaza rekende Nova Tech Lycurgus vrij snel af met nummer voorlaatst Prima Donna Kaas Huizen via 25-19, 25-13 en 25-21. Zondag om 15.30 uur staat in sporthal Olympus de thuiswedstrijd tegen het Talentteam Papendal op het programma.

Na een stroef begin van de eerste set kwam de ploeg van coach Arjan Taaij vrij snel in schwung en kreeg controle over de wedstrijd. Met dezelfde basis als afgelopen woensdag in de kwartfinale van de beker tegen VoCASA. Thomas Sleurink. Cole Gillis, Ramon Martinez Gion, Robin Boekhoudt, Jeffrey Klok en Cole Bogner begonnen aan competitiewedstrijd vijftien van dit seizoen in de BetCity Eredivisie. Kyle McCauley was ziek. Niels de Vries en Cal Fisher zijn nog altijd geblesseerd.

Na 15-15 in de eerste set sloeg de thuisploeg een gaatje. De beslissing viel toen Boekhoudt twee keer op rij scoorde en de stand naar 21-17 tilde. Vervolgens sloeg Martinez een fraaie ace. Gillis maakte 23-18 en twee punten verder besliste Martinez met een pipe de set.

De tweede set was het beste deel van de wedstrijd. Amper fouten makend kreeg Nova Tech Lycurgus tegenstander Huizen snel over de knie. Een killblock van Gillis was goed voor 14-9 en niet veel later noteerde Boekhoudt met een ace 18-10. Op 20-11 kwamen Sam Gortzak en Maarten Bartels voor de rest van de set binnen de lijnen voor Bogner en Sleurink. En op 23-12 kwam Guus Boer Gillis voor de rest van de wedstrijd vervangen. Boekhoudt maakte het op het eerste setpoint fraai af met een killblock.

Set drie was rommelig en de foutenlast lag hoger. De beslissing viel ook pas aan het eind van de set. Boer noteerde met een mooi punt 21-19 en via Hofhuis kwamen op 24-21 drie matchpoint op het scorebord. Een fraaie ace van de weer voor Sleurink ingevallen Bartels maakte het af.

Nova Tech Lycurgus blijft voorlopig vierde in de BetCity Eredivisie met 32 punten uit vijftien duels.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD