Makkelijke middag in Barneveld brengt Amysoft Lycurgus 3-0 winst

Geschreven door: Theo Sikkema

Dankzij een 3-0 zege in de uitwedstrijd tegen Bielderman Koetsier SSS heeft Amysoft Lycurgus zaterdagmiddag alweer de derde zege op rij geboekt. Via 25-21, 25-12 en 25-16 was de zege in iets meer dan een uur beklonken. Met 12 punten uit vijf wedstrijden blijft Amysoft Lycurgus tweede in de Eredivisie.

Koploper Draisma Dynamo heeft evenveel punten, maar een duel minder gespeeld. Coach Arjan Taaij toonde zich na afloop uiteraard tevreden. ‘Ja het verschil was groot en als we op sommige punten de focus nog iets meer hadden weten vast te houden dan kunnen we nog royaler winnen. Behalve het begin van de eerste set hebben we degelijk gespeeld. Ook mooi dat een aantal jongens de kans konden krijgen vandaag. Bennie Tuinstra was weer goed. Hij miste maar twee van de 29 ballen die hij kreeg. Een prima zege en op naar volgende week.’

De wedstrijd begon vanwege het ingaan van de avondklok al om 16.00 uur in Barneveld. Ten opzichte van de afgelopen duels begon Taaij met een iets andere basis. Geoffrey van Gent speelde in plaats van Jerome Cross en Erik van der Schaaf nam de positie van Auke van de Kamp in. Verder speelden Bennie Tuinstra, Hossein Ghanbari, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Luke Herr vanaf het begin.

Spanning in de wedstrijd kwam er nooit. Daarvoor was het krachtsverschil veel te groot. In het begin moest het ritme gevonden worden en kwam SSS op een 13-12 voorsprong. Twee scores van zowel Van Gent en Tuinstra toverden een 16-13 voorsprong op het scorebord. Die marge bleek voldoende om de eerste set uit te spelen. In de slotfase gaf de pipe van Tuinstra de doorslag. Eerst timmerde de Fries 24-20 tegen de grond en niet veel later was 25-21 een feit. Tuinstra liet met 19 punten eens te meer zien dat hij enorm belangrijk is voor Amysoft Lycurgus.

Het niveauverschil in de tweede en derde set was groot. Amysoft Lycurgus maakte weinig fouten en gaf SSS in de tweede set een enorme afstraffing. Het belangrijkste was om de focus vast te houden en eigen fouten zoveel mogelijk te vermijden. Via Van der Schaaf werd het 14-3 en een ace van Tuinstra bracht het verschil op twaalf; 20-8. In een wat rommelige eindfase bracht een technische fout aan de kant van SSS de winst in de tweede set. In de slotfase van de set kwam Jaron Spiegelaar binnen de lijnen om Ottevanger even te vervangen. Iets wat aan het einde van de derde set weer zou gebeuren.

In deze set kwam Sam Gortzak halverwege in het veld voor Herr en kort voor het einde mocht Tuinstra naar de kant voor bewezen diensten. Cross nam zijn positie in. De derde set had ook weinig om het lijf. Er werd gevarieerd aangevallen en dat leverde vele kansen op. Zelfs Herr smashte al en toe een bal binnen. Een mooi blok van Ghanbari bracht de stand op 21-14. En een schuin weggeslagen bal van Cross zorgde voor acht matchpoints; 24-16. Bij de eerste was het al raak. Een knalserve van Gortzak kregen ze bij SSS niet meer over het net, waarmee de zege heel simpel bijgeschreven kon worden.

Komende zaterdag speelt Amysoft Lycurgus om 15.30 uur in het Alfa-college Sportcentrum tegen het Talentteam Papendal.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD