Makkelijke 3-0 zege voor Abiant Lycurgus in Nijmegen

Geschreven door: Theo Sikkema

Abiant Lycurgus heeft zaterdagavond in de zevende speelronde van de Eredivisie eenvoudig met 3-0 gewonnen bij nieuweling VoCASA. De setstanden in Nijmegen waren 16-25, 16-25 en 21-25. Sliedrecht Sport won met 3-0 van SV Land Taurus, waardoor beide ploegen koploper blijven met achttien punten.

Vanaf het begin zat de ploeg van coach Arjan Taaij goed in de wedstrijd en stond in no-time met 16-10 voor in de eerste set. Taaij was na afloop helder over zijn ploeg. ‘We hebben goed gespeeld en de lijn van vorige week doorgezet. Het was energiek en kwalitatief goed. De eerste anderhalve set was zelfs vlekkeloos. De foutenlast was daardoor uiteraard laag.’

Aanvoerder Wytze Kooistra, Frits van Gestel, Erik van der Schaaf, Dennis Borst, Hossein Ghanbari, Steven Ottevanger en Stijn Held begonnen aan het duel tegen de nieuweling. Onder leiding van de veelvuldig scorende Van Gestel en Van der Schaaf rolde de eerste set snel naar de landskampioen.

In de tweede set ging het feitelijk nog gemakkelijker. Halverwege de set stond er al een 16-6 voorsprong op het scorebord. Gedurende de set kwamen Sam Gortzak, Geoffrey van Gent, Niels de Vries, Sander Scheper en Steven van de Velde binnen de lijnen om speelminuten te maken. Dat aan scherpte niet verloren werd, komt overeen met het beeld van de afsluitende vrijdagtraining. Er werd ontspannen, maar wel fanatiek getraind en de groep oogde homogeen en vastberaden om richting de wedstrijd van zaterdag geen kansen weg te geven. De ruime voorsprong bleef gedurende de tweede set in tact.

In de laatste set bedroeg de maximale voorsprong bij 17-9 en 18-10 maximaal acht punten. Ook dat was ruim voldoende om de wedstrijd zorgeloos binnen te hengelen. Van der Schaaf benutte het eerste matchpoint. Hij was ook topscorer met 13 punten. Volgende week zaterdag komt VV Zaanstad op bezoek, waarna de focus volledig op de confrontatie in de CEV-Cup met Lindaren volley Amriswil kan.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus