Maaseik maatje te groot voor Abiant Lycurgus

Geschreven door: Theo Sikkema

Het is Abiant Lycurgus woensdagavond in een wederom volgepakt MartiniPlaza niet gelukt te stunten tegen de Belgische topclub Noliko Maaseik. De Belgen waren in anderhalf uur met 3-0 (17-25, 20-25 en 25-27) te sterk voor de ploeg van coach Arjan Taaij. De ongeslagen status in MartiniPlaza kwam hiermee ook ten einde.

In de eerste set sloeg de huidige koploper van de Belgische competitie snel een gaatje van een aantal punten. De start was met een 6-1 achterstand desastreus. Coach Taaij had voor dezelfde basis gekozen als afgelopen zondag in de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Draisma Dynamo. Aanvoerder Wytze Kooistra, Bryan Fraser, Mikelis Berzins, Nick Olson, Dennis Borst, Matt West en Just Dronkers begonnen aan het karwei. De voor het publiek fraaiste rally’s werden weliswaar door Lycurgus gewonnen, maar het gat werd nooit echt gedicht. Vooral de op servicedruk van Maaseik hadden de Groningers geen passend antwoord klaar. De eerste set ging met 25-17 naar onze Zuiderburen.

In het tweede bedrijf leek Abiant Lycurgus de schroom van zich af te werpen en vond men een oplossing op het snelle aanvalsspel van Maaseik. Tot 13-14 ging het gelijkop, maar daarna was het toch weer de 14-voudig Belgische kampioen die onder aanvoering van de Nederlanders Bontje en Maan die de set naar zich toe trokken. De ambiance had er niet onder te lijden en de bijna 4000 man publiek bleef onveranderd achter Lycurgus staan. Het mocht niet baten: de tweede set ging met 25-20 naar Maaseik.

De derde set leek lange tijd een kopie van de voorgaande te worden, maar Abiant Lycurgus vocht zich terug in de wedstrijd en leek de laatste strohalm toch nog te pakken. Een 17-12 achterstand werd omgebogen in een 19-18 voorsprong en een vierde set diende zich aan. Op de beslissende momenten leek de ploeg van Taaij toch wat te verkrampen en wist het niet door te drukken. In de slotfase trokken Van de Kamp en Berzins de stand bij 23-23 en 25-25 nog gelijk, maar de Belgen sloegen toe op het derde matchpoint en wonnen de wedstrijd zo met 3-0.

Coach Taaij toonde zich na afloop teleurgesteld over het vertoonde spel van zijn ploeg in de eerste twee sets: “Lycurgus moet beter voor de dag kunnen komen dan we vandaag hebben laten zien. Dat is teleurstellend maar ook een mooi, maar wrang leermoment voor ons”. Aanvoerder Kooistra was realistisch in zijn analyse : ‘Maaseik was vandaag duidelijk de betere ploeg van de twee. Wij hadden de grootst mogelijke moeite om de punten binnen te slaan en dat ging de Belgen helaas wat makkelijker af. Dat heeft natuurlijk ook met kwaliteit te maken.

De return aankomende zondag in België lijkt op voorhand een loodzware opgave te worden. Maar in de sport is niets onmogelijk…

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus