Leerzame ervaring voor Amysoft Lycurgus in België

Geschreven door: Theo Sikkema

Amysoft Lycurgus is de oefencampagne begonnen met twee duels in België tegen Knack Volley Roeselare. Het werd woensdag 2-2 en een dag later stond na vier sets een 4-0 nederlaag op het scorebord. Vooraf was afgesproken om twee keer vier sets te spelen.

De setstanden in de eerste wedstrijd waren; 25-20, 22-25, 23-25 en 25-23. Op donderdag eindigde het in 25-15, 27-25, 25-15 en 27-25. Jerome Cross en Luke Herr maakten woensdag hun debuut. Auke van de Kamp vierde zijn rentree. Herr speelde de eerste drie sets, waarna Sam Gortzak de Canadees in de laatste set afloste. Gortzak begon een dag later als spelverdeler. Herr kwam de laatste set binnen de lijnen in een zo goed als leeg Schiervelde. Jesper van Muijden ontbrak nog. De middenman is met Jong Oranje in voorbereiding op het EK.

Cross had al een paar dagen hamstringklachten en speelde donderdag uit voorzorg niet. Dat stelde de technische staf voor een uitdaging. Geoffrey van Gent was vanwege verkoudheidsklachten in Nederland achtergebleven, waardoor er geen diagonaal beschikbaar was. Erik van der Schaaf vulde nu de aanvallende rol in.

Het belangrijkste was om lekker te spelen en het wedstrijdgevoel te krijgen. Wat opviel was de servedruk door bijna de hele ploeg. Cross en Herr lieten al zien over veel serverende power te beschikken.

Coach Arjan Taaij kijkt terug op de ouverture. ‘We zijn wel tevreden. Het was mooi om hier te zijn en tegen zo’n goede ploeg te spelen. Er moet nog een hoop gebeuren, maar je kunt ook zien dat er veel inzit. Het was een leerzame ervaring. We hadden vandaag misschien wel één of twee sets kunnen winnen, maar dat vind ik voor nu minder relevant. De spelverdeler van Roeselare vond dat we een “deftige” ploeg hebben en dat lijkt me een mooi compliment.’

Komende weekend krijgt de voorbereiding een vervolg met wedstrijden in Slochteren en Leek tegen Haasrode Volley Leuven, de nummer vier in de reguliere competitie van vorig jaar in België. In Slochteren zijn alleen leden van de organiserende vereniging VIOS Kolham welkom. In de Rodenburghal in Leek is plek voor maximaal 100 belangstellenden. Deze plekken zijn al gereserveerd.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD