Laatste horde richting Champions League debuut door Abiant Lycurgus eenvoudig genomen

Geschreven door: Theo Sikkema

Het krachtsverschil was enorm groot zaterdagavond tussen Abiant Lycurgus en promovendus Nesselande VoorElkaar.nl uit Zevenhuizen. Het werd via de setstanden 25-12, 25-16 en 25-18 3-0. Het was de laatste wedstrijd in aanloop naar het debuut in de Champions League komende woensdagavond 2 november om 19.00 uur in MartiniPlaza tegen Dobrudja 07 uit het Bulgaarse Dobrich. Abiant Lycurgus blijft koploper in de Eredivisie met 15 punten uit 5 wedstrijden.

“We hebben ons doel volbracht met 3-0 gewonnen en zijn vooral bezig geweest met de doelen die voor vandaag centraal stonden. De wedstrijd zonder kleerscheuren doorgekomen en nu kunnen we, wat we overigens al weken doen, het vizier op de Bulgaren zetten. Het is gewoon een compliment voor de ploeg dat je on the road er naartoe zulke wedstrijden wint, ” aldus coach Arjan Taaij na afloop. Met speels gemak stond het in de eerste set in no-time 15-6. Één van de doelstellingen voor deze wedstrijd was om veelvuldig het midden te zoeken en serverend een efficiency te bereiken van minimaal 65 procent. Dat laatste lukte niet, maar dat eerste zeker wel. Dennis Borst werd veelvuldig gezocht in de eerste set. De 22-12 van Mikelis Berzins was van grote schoonheid. Een fraaie pipe van achter de driemeter werd snoeihard tegen de vloer getimmerd. Naast Borst en Berzins waren ook Wytze Kooistra, Niels de Vries, Auke van de Kamp, Matt West en Just Dronkers gestart in de basis. Het was De Vries die het eerste setpoint benutte.

De tweede set was een kopie van de eerste, waarbij het verschil in score iets minder groot was. Bij 18-12 kwam Sam Gortzak in de ploeg voor West. Gortzak noteerde met 21-14 direct een fraaie doortikbal. Een ace van Berzins, een aantal servefouten over en weer en een uitgeslagen aanval betekende 25-16. Aan het begin van de derde set kwam Sander Scheper in het veld voor Niels de Vries en verving Bryan Fraser Van de Kamp. Beiden vielen naar behoren in, waarbij zeker Scheper een aantal keren goed in stelling gebracht werd. Wel stond er aan het begin van deze set een 3-7 achterstand op het bord.

Coach Taaij liet zijn team begaan en via Scheper was het bij 11-11 weer gelijk. Daarna werd onder andere via een punt van Fraser en een ace van Gortzak het verschil gemaakt. Vier punten op rij van Kooistra brachten de stand op 21-14. Via een servefout van Gortzak werd het eerste matchpoint niet benut, maar de tweede liet Scheper niet onbenut, waardoor het binnen het uur 3-0 was. Fraser was tevreden en kijkt vooral vooruit naar woensdag: “Het was een solide overwinning. We speelden vrij zakelijk en serveerden goed. Daarmee konden we ze bij het net vandaan houden en de blokkering deed de rest. We proberen ons als de tegenstander minder goed is op ons eigen spel te concentreren en de gestelde doelen te realiseren. Ik kijk nu enorm uit naar woensdag. Dat is één van de redenen waarom ik naar Abiant Lycurgus gekomen ben. We zijn er klaar voor denk ik. We hebben echt een degelijke goeie ploeg.” (foto’s JK Beeld.)

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus