Kwartfinale in de beker eenvoudig bereikt door Abiant Lycurgus

Geschreven door: Theo Sikkema

Na een 3-0 zege in de eerste ronde van de beker in Houten op SV Land Taurus heeft Abiant Lycurgus zich zaterdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de bekerstrijd. Via de setstanden 21-25, 14-25 en 22-25 was de zege een feit. Op woensdagavond 14 december of donderdagavond 15 december is Draisma Dynamo de tegenstander in het Alfa-college Sportcentrum.

Abiant Lycurgus speelde een beduidend betere wedstrijd dan afgelopen woensdag. Toen voor de competitie de uitwedstrijd tegen Taurus op het programma stond. Er was duidelijk sprake van revanche. Niet door dezelfde basis, want coach Arjan Taaij had, zoals in de competitie te doen gebruikelijk, weer een ander zevental het veld ingestuurd. Wytze Kooistra, Bryan Fraser, Auke van de Kamp, Niels de Vries, Dennis Borst, Matt West en Just Dronkers deden het grotendeels prima.

Aanvoerder Kooistra maakte ook de meeste punten. Eentje daarvan produceerde de ervaren diagonaal aan het einde van de eerste set. Met een eenmansblok effectueerde hij het eerste setpoint; 21-25. In de volgende set ging het heel snel. Een 10-8 voorsprong werd, dankzij goed serveerwerk van Fraser, 18-10.  Taurus kon van een 21-10 achterstand nog terugkomen tot 23-14. Op dat moment vroeg coach Taaij een time-out aan om de score te doorbreken. Dat lukte, want een killblock van Borst betekende een 2-0 voorsprong in sets.

Met Mikelis Berzins binnen de lijnen voor Van de Kamp verliep de derde set ook voorspoedig. Bij een 13-7 voorsprong kwam Sam Gortzak collega spelverdeler West vervangen om ook zijn minuten te maken. Een marge van zes bij 19-13 werd nog drie, maar verder dan 22-19 kwam het niet. Een fout serve aan de kant van Taurus betekende de kwartfinale.

Met dit laatste was coach Taaij uiteraard ingenomen: “Prima dat we door zijn. Over de wedstrijd kan ik ook content zijn. We speelden oké. We hadden een lage foutenlast en er was veel controle gedurende de hele wedstrijd. Verder mooi dat we deze twee duels tegen Taurus met bijna twee verschillende teams gespeeld hebben en iedereen zijn speelminuten gekregen heeft.”

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD