Klinkende 3-0 zege voor Abiant Lycurgus bij competitie-ouverture

Geschreven door: Theo Sikkema

In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen liet de selectie van Abiant Lycurgus zien dat er veel verwacht mag worden. Het werd in het Alfa-college Sportcentrum tegen Vallei Volleybal Prins uit Ede een klinkende 3-0 zege via de setstanden 25-17, 25-16 en 25-21. In de hele wedstrijd werden slechts zes aanvallende fouten gemaakt.

De ploeg van coach Arjan Taaij legde net als vorige week bij de strijd om de Supercup weer een prettige energie in de wedstrijd. De eerste twee sets waren van heel goed niveau. In de derde set werd het iets minder, maar voldoende goed om aan het einde van de set een beslissende voorsprong te nemen. Stijn van Schie maakte de laatste drie punten en zei bij het eerste matchpoint direct dankjewel.

Aanvoerder Wytze Kooistra, Trifon Lapkov, Frits van Gestel, Sander Scheper, Niels de Vries, Carlos Mora Sabaté en Erik Mattson begonnen aan de wedstrijd. Halverwege de tweede set kwamen Van Schie en Sam Gortzak, Kooistra en Sabaté vervangen. De Spanjaard kwam aan het begin van set drie nog even weer binnen de lijnen, maar Gortzak sloot de wedstrijd als spelverdeler af. Scheper begon prima te serveren, wat voor een 5-1 voorsprong zorgde. Dat was direct al de beslissende marge in de eerste set. De ruim tweehonderd aanwezigen zagen af en toe fraaie punten. Iedereen leverde zijn bijdrage in de score. Het was in het geheel genomen een collectief sterke overwinning. Kooistra sloeg set één naar een verleden.

Lapkov stond na diverse blessures voor het eerst in de basis en liet af en toe zijn klasse zien. De Bulgaar liet na afloop weten blij te zijn met zijn optreden, maar nog wel meer speeltijd nodig te hebben om echt in vorm te komen. Desondanks waren er af en toe al prima scores van de passer-loper te zien. Terwijl het setverloop in het tweede bedrijf vergelijkbaar was met set één, waarbij de middenaanval met Scheper en De Vries prima functioneerde. Van Schie toonde zich toen hij er bij 15-8 in kwam. Met diverse punten kwam hij al op het wedstrijdformulier.

In de laatste set kwam de mooiste score misschien wel op naam van Sabaté. Op 6-5 tikte hij de bal ineens achterover het net met de score.  Het kostte iets meer moeite om de gasten af te schudden. Het ging tot 14-14 gelijk op en in die fase van de set kwam Vallei Volleybal zelfs een paar keer op voorsprong, maar na 15-15 kwam het beslissende gaatje. Op dat moment stond Hossein Ghanbari al binnen de lijnen in plaats van Scheper, die prima acteerde. Van Gestel tekende voor 19-17 en een killblock bracht het verschil op drie; 20-17. Vervolgens brak de fase Van Schie aan.

Coach Taaij vatte het spel van zijn ploeg mooi samen. ‘ Het is mooi om te zien dat de dingen die we afspreken, dat daar veel vreugde en plezier in zit. Maar tegelijkertijd een hoog verwachtingspatroon. Ik denk dat dat een mooie combinatie is om succesvol te zijn.’

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus