Kieran O’Malley op weg naar de Olympische Spelen

Geschreven door: Paulien Schoonhoven

Voor de meeste spelers van Abiant Lycurgus mag het seizoen er op zitten na afloop van de verloren play-off-finale van vorige week zaterdag in Doetinchem, voor Kieran O’Malley wacht nog een bijzondere missie. De spelverdeler is begin deze week vertrokken naar Engeland waar hij zich voegt bij de Britse nationale selectie. O’Malley is gekozen in de voorselectie van Groot Brittannië dat zich de komende maanden gaat voorbereiden op de Olympische Spelen. Als organiserend land zijn de Britten automatisch geplaatst voor de Spelen van London.

O’Malley is op dit moment een van de twee spelverdelers in de selecte van zestien. Later deze zomer wordt de groep teruggebracht tot de definitieve selectie van 12 spelers. De Lycurgus-speler maakt dus een goede kans in augustus te mogen acteren op het hoogste sportpodium dat er bestaat.

De Britten die onder leiding staan van de Nederlandse coach Harry Brokking, geassisteerd door Joel Banks, trainer-coach van landskampioen Langhenkel, bereiden zich in eigen land voor op de Spelen. O’Malley:”Zoals gewoonlijk doen we dat in Sheffield waar ons nationaal trainingscentrum is gevestigd. We zullen nog diverse oefenwedstrijden spelen in de voorbereiding. Daar zitten ook wedstrijden bij tegen de topteams die zich ook voor de Spelen hebben geplaatst”.

Deze oefenwedstrijden worden niet gespeeld in Earls Court, de hal waar het volleybal tijdens de Spelen plaatsvindt. “Een gigantische hal waar 15.000 mensen in kunnen. Vorig jaar zijn we er geweest om testwedstrijden te spelen. We hebben dus al een beetje kunnen wennen” vertelt O’Malley. “Maar tot kort voor “the Games” mag de hal niet gebruikt worden door de volleyballers.”

O’Malley is niet de enige speler uit de Nederlandse A-league die voor het Britse team uitkomt. Ook enkele spelers van Landstede en Langhenkel, waaronder Oliver Kimber die afgelopen zaterdag nog tegen Abiant Lycurgus speelde, zijn geselecteerd.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie