Karakterzege Samen Lycurgus in Limburg

Geschreven door: Theo Sikkema

In de vijfde vijfsetter van het seizoen heeft Samen Lycurgus met 3-2 gewonnen van het tot vandaag ongeslagen Numidia VC Limax. In de vijfde set overleefden de Groningers vijf matchpoints om het vervolgens zelf op het vierde eigen wedstrijdpunt af te maken met 23-21 na een 2-0 achterstand in sets.

De setstanden in sporthal De Roerparel in Sint Odiliƫnberg waren 27-25, 25-21, 14-25, 23-25 en 21-23. Samen Lycurgus blijft voorlopig wel achtste in de Eredivisie met 7 punten uit 5 duels.

Met de basis Jacob Kern, Ryan Coenen, Kyle McCauley, Niels de Vries, Luuk Hofhuis, Jaron Spiegelaar en Markus Held begon Samen Lycurgus aan het avontuur in Limburg. Zonder Jeffrey Klok. De libero ging zaterdag op de afsluitende training door zijn enkel en is even uit de running.

In een gelijkopgaande eerste set leek Samen Lycurgus de beslissende slag te slaan na een 16-13 achterstand. Vier aces van Kern zorgden voor een 18-16 voorsprong. McCauley sloeg de stand zelfs naar 20-23. Vervolgens bleek een serveserie van Van Bladel te machtig. Dat bracht de thuisploeg op setpoint. Samen Lycurgus deed er vervolgens alles aan, maar op het derde setpoint was het gedaan.

De tweede set gaf geen verbetering. Het ging tot 16-16 gelijk op, waarna de thuisploeg het laken langzaam naar zich toe trok. Het inbrengen van Geoffrey van Gent, Tieme de Jong en Maarten Bartels bracht niet de gewenste voorsprong. Een ace van Van Bladel was weer belangrijk toen het 22-19 werd. Een ace van Bartels betekende nog wel de aansluiting op 22-21, maar vervolgens pakte Numidia drie punten op rij; 25-21. In deze set kwam Ferdy van Dijk er ook een paar punten in voor met name het versterken van de passing. De debutant kwam later in de wedstrijd nog weer in het veld.

Set drie liet een wervelend Samen Lycurgus zien met veel controle en machtsvertoon stond er geen maat op. Met veel servedruk en een steeds betere blokkering liep het als een trein. Bij een 18-12 voorsprong kwam Jesper Schut in het veld voor de niet fitte en minder goed spelende De Vries. Een ace van Coenen bracht de stand op 23-13 en niet veel later maakte Van Gent het na een rally af en leefde de ploeg van coach Arjan Taaij weer.

Dat zette zich door in de vierde set waarin het spannender was dan in de derde. Het was een ace van Kern die op het eerste setpoint direct raak was. Het gevolg was een zinderende vijfde set. Samen Lycurgus kwam met 12-9 achter, maar bleef er in geloven. De servedruk bleef komen en aanvallend was er nog altijd scherpte. Toch moesten vijf matchpoints onschadelijk gemaakt worden voordat de zege binnen was. Op het vierde eigen matchpoint was het raak. Een strakke serve van aanvoerder Coenen zorgde voor veel vreugde en betekende de tweede zege van het seizoen.

Aanstaande woensdag speelt Samen Lycurgus in het eigen Alfa-college Sportcentrum om 20.00 uur thuis tegen VoCASA.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus