Kansloze 3-0 nederlaag Samen Lycurgus in Sliedrecht

Geschreven door: Theo Sikkema

Samen Lycurgus heeft zaterdagavond kansloos verloren in Sliedrecht. Samen Lycurgus stuitte op een sterk spelend Sliedrecht Sport en verloor met 3-0 via 18-25, 20-25 en 20-25. De bekerwinnaar heeft nu 3 punten uit 2 duels en is daarmee zesde in de Betcity Eredivisie.

Vooraf was de eerste basisplaats voor Cal Fisher een positief begin. De Amerikaan is nog niet fit, maar wel in staat om minuten te maken en speelde met een aanvalsefficiency van vijftig procent een prima wedstrijd. Kyle McCauley, Cole Gillis, Niels de Vries, Robin Boekhoudt, Jeffrey Klok en Cole Bogner completeerden de basis. Luuk Hofhuis ontbrak vanwege een blessure.

De start van Samen Lycurgus was prima. Met direct een ace van Fisher aan het begin. Het zette de toon voor een prima start met servedruk, twee killblocks en een pipe van McCauley. En toen Fisher 14-11 aantekende was sprake van controle. Maar vanaf dat moment kantelde de set. Sliedrecht genereerde meer servedruk en was als altijd energiek. Samen Lycurgus zette daar te weinig tegenover en oogde passief. Bovendien verdween de servedruk. Daardoor was er geen houden aan en verloor Samen Lycurgus de set vrij kansloos met 18-25.

In de tweede set lukte het ook niet om goed in de wedstrijd te komen. Geen servedruk en te weinig agressie als team. Daardoor onderging Samen Lycurgus de wedstrijd teveel en daar maakte de thuisploeg gebruik van. Het was voor de ploeg van coach Arjan Taaij een kwestie van achter de feiten aanlopen. Tot 10-10 ging het gelijk op. Vanaf dat moment kreeg Sliedrecht de regie in handen. Gillis maakte nog 17-18, maar dat was de laatste keer dat nadelige marge maar één punt was. Een ace van Luuk de Groot betekende een 2-0 achterstand in sets; 20-25.

In de derde set kwam Ramon Martinez Gion in het veld voor Gillis. Martinez viel goed in, maar kon het tij in zijn eentje ook niet keren. Het wedstrijdbeeld veranderde niet. Sliedrecht speelde bijna foutloos en daar kon Samen Lycurgus te weinig tegenover zetten. De servedruk werd niet beter en het heilige vuur om er nog wat van te maken ontbrak. Na 6-6 nam Sliedrecht steeds een paar punten voorsprong. Het lukte niet om de serve te verbeteren, passend bleef het onder de maat en als geheel was het te slordig en klopte er te weinig van om nog een vuist van betekenis te kunnen maken. Halverwege de set kwam Sam Gortzak de spelverdeling van Bogner overnemen, maar ook dat bracht geen verbetering. Het matchpoint was exemplarisch. Martinez Gion liet een serve van Krijnsen lopen, maar de bal lande royaal binnen de lijnen; 20-25.

Samen Lycurgus speelde niet eens zo slecht, maar het gevoel was anders. Uithuilen en snel opnieuw beginnen. Een nieuwe kans is komende zaterdag 4 november in de eerste thuiswedstrijd tegen Scherp in Packaging ZVH.

Reacties op dit artikel:

Een antwoord op “Kansloze 3-0 nederlaag Samen Lycurgus in Sliedrecht”

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD