Het gaat vanaf nu om de knikkers voor Amysoft Lycurgus

Geschreven door: Theo Sikkema

Nadat vorige week de reguliere competitie afgerond werd, gaat zaterdag de kampioenspoule beginnen. Amysoft Lycurgus strijdt met Draisma Dynamo, Active Living Orion en Sliedrecht Sport in een volledige competitie om twee plekken in de finale om het landskampioenschap. Amysoft Lycurgus begint in het Alfa-college Sportcentrum met de kraker tegen Orion.

Na zaterdag volgen drie uitwedstrijden om thuis af te sluiten tegen respectievelijk Sliedrecht Sport en Dynamo. Zes wedstrijden slechts. De ploeg van coach Arjan Taaij begint als nummer twee van de reguliere competitie met twee bonuspunten. Dynamo heeft drie. Orion eentje en de teller van Sliedrecht begint op nul. Dat betekent iedere speelronde spanning. Er staat steeds iets op het spel en dat maakt het interessant om naar het verloop van deze kampioenspoule uit te kijken.

Voor zaterdag geldt zeker dat de eerste klap voor Amysoft Lycurgus een daalder waard is. De volle winst pakken tegen Orion betekent direct een flinke stap in de goede richting. Dit seizoen speelde Amysoft Lycurgus tot nu toe twee keer tegen de formatie uit Doetinchem en won twee keer. Begin oktober werd in de strijd om de Supercup met 3-1 gewonnen en een paar weken geleden werd in de competitie de uitwedstrijd met 3-2 gewonnen. In dat duel maakte Thomas Douglas-Powell zijn debuut. In die wedstrijd bleek dat Orion een vechtersploeg heeft en als het volleyballend wat minder loopt een portie strijd veel kan compenseren. Auke van de Kamp ontbreekt vanwege een knieblessure.

Afgelopen zaterdag won Amysoft Lycurgus weliswaar voor de zevende keer dit seizoen met 3-0 en werd Computerplan VCN in 61 minuten verslagen, maar toch was er weinig reden tot juichen. Het was aan de magere kant wat de bluearmy liet zien. Tegen Orion is het zaak om vanaf de eerste opslag bij de les te zijn. Scherp te zijn om Orion niet in de wedstrijd te laten komen. De spelers moeten de energie echt uit zichzelf halen. De fans zijn er uiteraard al langer niet bij, maar in wedstrijden die er toe doen is publiek vaak een belangrijke factor om je als ploeg door te laten stimuleren. We gaan er vanuit dat aanvoerder Dennis Borst zijn manschappen tot in de tenen gemotiveerd heeft om ervoor te zorgen dat Orion op afstand gehouden wordt. En de aanval die de Gelderlanders ongetwijfeld inzetten afgeslagen wordt.

De wedstrijd begint om 15.00 uur en is vanaf 14.50 uur te volgen via de livestream met commentaar van Theo Sikkema en analist Wytze Kooistra.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

21 april 2021

Draisma Dynamo Amysoft Lycurgus

24 april 2021

Amysoft Lycurgus Draisma Dynamo