Hele gemakkelijke 3-0 zege voor SAMEN. Lycurgus

Geschreven door: Theo Sikkema

Na ruim een uur spelen stonden de setstanden 25-17, 25-16 en 25-17 op het scorebord. SAMEN. Lycurgus boekte zondagmiddag een hele eenvoudige 3-0 zege op hekkensluiter Zaanstad en houdt koploper Draisma Dynamo in het vizier. SAMEN. Lycurgus staat tweede in de Eredivisie met 30 punten uit 11 wedstrijden. Dynamo heeft drie punten meer en ook een wedstrijd meer gespeeld. Komende donderdag is de Europese return  in de zestiende finale van de Challenge Cup tegen Fino Kaposvar.

Het werd tegen Zaanstad een wedstrijd zoals je dat vooraf op papier verwacht. Scherp beginnen en de tegenstander daarvoor geen enkele kans geven om in de wedstrijd te komen. De technische staf onder leiding van coach Arjan Taaij had voor een aantal andere spelers in de basis gekozen dan in de recente topwedstrijden. Geoffrey van Gent, Frits van Gestel, Erik van der Schaaf, Hossein Ghanbari, Dennis Borst en Sam Gortzak begonnen aan het duel. De libero’s Steven Ottevanger en Daan Nijeboer wisselden elkaar gedurende de wedstrijd af. Van Gent was topscorer met 15 punten.

Het verschil tussen beide ploegen bleek niet alleen op de ranglijst groot, maar ook in de praktijk. Zaanstad, dat vorig seizoen nog verrassend doordrong tot de kampioenspoule, had nauwelijks verweer. Alleen in de derde set duurde het tot 10-10 voordat het gaatje geslagen werd. In de eerste set ging het van 13-10 naar 17-10. Dit was bijna de maximale voorsprong in de set. De grootste marge van acht stond aan het eind van de set op het scorebord. Het was Van Gent die van de laatste vijf punten vier voor zijn rekening nam. Na een rally maakte de diagonaal het op het eerste setpoint direct af; 25-17.

In de tweede set ontwikkelde de stand zich via 8-7 naar 15-9. De gasten kwamen nog terug tot 16-13, waarna Borst een vrij veld voor zich kreeg om raak te slaan; 17-13. Daarna was de tussenscore 8-3 in het voordeel van SAMEN. Lycurgus. Het slot van de set was met de nodige servefouten rommelig. Gortzak creëerde met een ace weer structuur en acht setpoints; 24-16. Daarvan was maar eentje nodig. Via een driemans blok was het Ghanbari die blokkerend de bal het laatste raakte; 25-16.

Sander Scheper kwam in de derde set bij een 14-11 voorsprong in het veld voor Borst. Daarna bleven mooie scores een tijdje uit. Van Gent produceerde zijn vijftiende punt toen het 21-17 stond. Van der Schaaf had een gelukje via de netband (23-17). Ghanbari blokkeerde vervolgens overtuigend en een ace van Gortzak deed de rest.

Hierdoor zonder onnodige energie de beoogde drie punten gepakt. Met energie gespeeld en daardoor met een goed gevoel richting de return tegen Kaposvar komende donderdag.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD