Gouden Sportdag bij Abiant Lycurgus voor kinderen met fysieke beperking

Geschreven door: Paulien Schoonhoven

Geïnspireerd geraakt door de vele medailles op de Paralympische Spelen? Onder het motto ‘Meedoen is Goud waard’ organiseren Welzorg en Menzis, samen met Abiant Lycurgus, FC Groningen, GasTerra Flames en Nic./Alfa-college, op 23 oktober een Gouden Sportdag. Op deze Gouden Sportdag kunnen kinderen van 6-18 jaar met een fysieke beperking vijf verschillende sporten beoefenen met hun sporthelden.

Sporten met je helden

Doel van de Gouden Sportdag is om kinderen op een leuke manier kennis te laten met sport en zo hun zelfvertrouwen en gezondheid te stimuleren. Niet alleen met elkaar, maar ook met vijf spelers van elke deelnemende topsportclub en meervoudig Paralympisch kampioene en Participatiemanager van Welzorg, Monique Kalkman. Tijdens het sporten zullen ook de topsporters in een rolstoel plaatsnemen, zodat geen enkel verschil meer bestaat tussen de deelnemers. De sporten die worden aangeboden zijn rolstoelvoetbal, rolstoelbasketbal, zitvolleybal, rolstoelhockey en een rolstoelparcours.

Deelnemen is gratis

De Gouden Sportdag vindt plaats in de sportzalen van het Alfa-college in Groningen, begint om 13.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd en aan het eind van de dag gaan de kinderen niet alleen met een gouden medaille naar huis maar ook met een kaart vol handtekeningen van hun topsporthelden. Kinderen van 6 – 18 jaar met een fysieke beperking kunnen zich gratis aanmelden via het formulier op www.fcgroningen.nl/goudensportdag. Ook broertjes en zusjes zijn welkom.

Meedoen is goud waard

‘Gewoon kind kunnen zijn, ondanks een beperking, vergt soms wat meer moeite en doorzettingsvermogen. Sport kan helpen om je fysiek sterker te maken en mentaal krachtiger en die basis is goud waard voor zelfstandigheid en ontwikkeling van het kind’, aldus Participatiemanager Monique Kalkman, die vanuit eigen ervaring spreekt doordat ze als 14-jarig kind rolstoelgebonden werd door een dwarslaesie als gevolg van kanker.

Alleen al het feit dat de kinderen meedoen aan de Gouden sportdag is goud waard. Want deze manier kunnen ze laagdrempelig verschillende sporten uitproberen. Welzorg wil op deze wijze stimuleren dat kinderen en volwassenen met een beperking in beweging komen en gaan sporten.

Als topsportclub weet je maar al te goed dat er een droom uitkomt voor jonge spelers die de kans krijgen om hun passie, sport, professioneel uit te leven. Dat is iets waar ze jarenlang voor geknokt hebben en wat dan eindelijk bereikt wordt. Dat besef maakt je van binnen bewogen als je je realiseert dat er jongens en meisjes zijn die al blij zouden zijn als ze gewóón een keertje konden sporten. Jongeren bij wie het er niet aan ligt hoe hard ze hun best doet maar die door een handicap worden belemmerd, iets waar ze niets aan kunnen doen. Abiant Lycurgus wil zich graag inzetten om deze jongeren met dit project een hart onder de riem te steken en alle sportieve mogelijkheden er uit te halen die er in zitten. Dit is TOPsport voor echte toppers!

Reacties op dit artikel:

2 Antwoorden op “Gouden Sportdag bij Abiant Lycurgus voor kinderen met fysieke beperking”

Geef een reactie