Geen vierde landstitel voor Amysoft Lycurgus

Geschreven door: Theo Sikkema

Het is Amysoft Lycurgus in de beslissende derde finale niet gelukt om voor de vierde keer landskampioen te worden. Het werd in Apeldoorn een 3-1 nederlaag tegen Draisma Dynamo via de setstanden 25-23, 26-28, 17-25 en 20-25. Vanaf deze plek de felicitaties voor Dynamo.

Amysoft Lycurgus moet zich in dit bijzondere seizoen tevreden stellen met de Supercup en de beker.

Met de vaste opstelling Jerome Cross, Bennie Tuinstra, Erik van der Schaaf, Dennis Borst, Hossein Ghanbari, Steven Ottevanger en Luke Herr werd direct duidelijk dat Amysoft Lycurgus het over een andere boeg wilde gooien dan een dag eerder. Er was vanaf het begin scherpte en overtuiging. Amysoft Lycurgus stond vrijwel de hele set op voorsprong met een maximale marge van vier punten bij 23-19. Toen Borst 24-21 binnen timmerde leek de set al binnen. Dynamo gaf zich nog niet gewonnen en via onder andere een ace van De Weijer werd het nog even spannend, maar toen de spelverdeler uit serveerde was de belangrijke eerste setwinst binnen; 25-23.

In de tweede set was de spanning niet minder. Het ging voortdurend gelijk op en het verschil was nooit meer dan twee punten. Amysoft Lycurgus bleef met overtuiging spelen en toonde veel wil om te winnen. Toen Cross 22-22 maakte ging het er echt om spannen. Een blokkerend sterk Amysoft Lycurgus kwam via een prachtige kill van Borst op setpoint; 24-23. Deze werd niet verzilverd. Vervolgens kwamen via Tuinstra nog twee setpunten op het scorebord waarop de volgende kans niet benut kon worden. Zo werd het 26-26 en toen Cross geblokt werd en vervolgens Van der Schaaf in de volgende aanval ook tegen het blok sloeg was het setverlies daar; 26-28.

De derde set was van andere orde. Amysoft Lycurgus had aanvallend veel problemen en kon te weinig servedruk genereren. Coach Arjan Taaij was genoodzaakt om te wisselen. Geoffrey van Gent kwam al snel in het veld voor Cross en halverwege kwam Auke van de Kamp Van der Schaaf vervangen. Ook Thomas Douglas-Powell kreeg een kans voor Tuinstra en Sam Gortzak mocht in de slotfase van de spelverdeling gaan doen. Toen was het kalf al lang verdronken, want Amysoft Lycurgus liep vanaf het begin achter de feiten aan. Het werd uiteindelijk een royale 25-17 verlies in set drie.

In de vierde ging het op dezelfde voet verder. Het was op bij Amysoft Lycurgus. De achterstand liep snel op naar meer dan vijf punten en het beeld van de wedstrijd was dusdanig dat het duidelijk was dat de titel naar Apeldoorn zou gaan. Wat de technische staf ook nog probeerde het hielp niet meer. Vanaf 24-16 sloeg Amysoft Lycurgus nog een paar punten binnen op de serve van Tuinstra, maar de Fries serveerde aan het eind in het net; 25-20 verlies. Einde wedstrijd. Teleurstelling bij Amysoft Lycurgus en vreugde bij de thuisploeg.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

08 oktober 2022

20:00

Sliedrecht Sport Samen Lycurgus

15 oktober 2022

Samen Lycurgus Active Living Orion BESTEL TICKETS