Ernst Zijlstra kijkt terug op tijdelijke rentree: ‘Team heeft veel potentie’

Geschreven door: Paulien Schoonhoven

,,Het was leuk om weer een paar potjes mee te draaien.’’ Ernst Zijlstra had zondagmiddag alle reden om tevreden te zijn. De 29-jarige midspeler had een aanzienlijk aandeel in de eclatante 3-0 zege op BMC/SSS. Zaterdagavond tegen Fusion had coach Ronald Zoodsma óók al een beroep op de ervaren tweede teamspeler gedaan. Die ontmoeting leverde Abiant Lycurgus eveneens drie waardevolle punten op.
De afgelopen jaren groeide de gedreven Zijlstra uit tot een gewaardeerde middenspeler. Dit seizoen speelt de 1.98 meter lange volleyballer met de reserves van de Groningers in de B-League, waarin ze zeer hoge ogen gooien.

De stap terug zette hij noodgedwongen, want door zijn eigen bedrijf kan Zijlstra niet meer de voor de hoofdmacht vereiste trainingsuren maken. Eerder dit jaar startte de sportmanMijn Autocoach. De eerste ervaringen stemmen de ondernemer zeer content. Wel heeft hij gemerkt dat de bedrijfsvoering veel tijd vergt. ,,We zijn al bezig met investeerders om het concept landelijk uit te breiden’’, klinkt het enthousiast.

Wat Lycurgus betreft verwacht hij snel weer een stap terug te doen. ,,Het tweede draait leuk, daar haal ik dit jaar mijn voldoening uit. Dat ik tweemalig met het eerste zou meedoen was de bedoeling. De geblesseerde jongens (Fabian Dossett, Mart van Werkhoven en verdeler Frank Lubberts) zijn bijna weer fit. Klopt, ik vond het leuk om weer een paar potjes mee te spelen en het ging ook lekker. Dit Lycurgus heeft veel potentie. Je kunt duidelijk merken dat de jongens veel trainingsuren maken.’’

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie