Eerste zege Abiant Lycurgus in kampioenspoule een feit

Geschreven door: Theo Sikkema

Na een roerige week heeft Abiant Lycurgus zaterdagavond de eerste wedstrijd in de kampioenspoule met 3-1 gewonnen van SV Land Taurus. In een wisselvallige wedstrijd waren de setstanden 25-11, 25-22, 17-25 en 25-23.

Coach Arjan Taaij was uiteraard blij met de zege. ‘Het is een compliment waard dat we na deze lastige week met de verloren bekerfinale en de bestuurlijke/financiĆ«le problemen gewoon de drie punten meenemen. De eerste set was gewoon goed. De volgende drie sets hadden we het toch wel lastig en waren we boven de twintig punten, behalve in de derde set, scherp. Je zag in de vierde set dat er wel een beetje spanning op stond, maar daar zijn we goed uitgekomen.’

Na een prima en met overtuiging gespeelde eerste set werd het vervolgens een lastig geheel. Coach Arjan Taaij begon met Hossein Ghanbari als middenman, omdat Niels de Vries in de warming-up uitviel. Wytze Kooistra, Auke van de Kamp, Frits van Gestel, Dennis Borst, Erik van der Schaaf en Stijn Held maakten de basis compleet. Deze zeven hadden geen enkel probleem in de eerste set. Het stond in no-time 15-6 met onder meer goede punten van Van Gestel. Het ging heel snel waarbij Ghanbari sterk speelde. Het was dezelfde Ghanbari die het tweede setpoint benutte; 25-11.

Wie verwacht had dat de landskampioen snel door zou drukken kwam bedrogen uit. De scherpte en overtuiging verdween. Bovendien viel Van de Kamp aan het begin van de tweede set uit met bovenbeen/knieklachten, maar het lijkt niet ernstig. Chris Voth kwam hem vervangen. Daardoor was het een beetje zoeken leek het wel en stond er zo maar een 18-12 achterstand op het bord. Toch werd de set gewonnen met dank aan Voth. De Canadees maakte zelf 20-14 en kwam toen zelf aan serve en hoe. Zeven punten op rij konden bijgeschreven worden, waaronder twee aces. Toen Voth een servefout maakte stond het 21-21. Deze revival gaf een boost. Kooistra bracht de marge op twee; 23-21 en dit verschil bleek voldoende om ook deze set toch nog over de streep te trekken. Een blok van Kooistra betekende 25-22.

En ook met een 2-0 voorsprong kwam de overtuiging niet terug. In de derde set liep Abiant Lycurgus voortdurend achter de feiten aan en kon in het tweede deel van deze set niet mee in het spoor van de thuisploeg. Veel eigen fouten en aanvallend ontbrak de precisie. Dat verklaarde het redelijk kansloze verlies in deze set. In de vierde set was het keihard werken en vechten om de baas te blijven in dit duel. Taurus speelde onbevangen en ging op zoek naar het benutten van de geboden kansen. Dat het toch lukte om deze set eruit te trekken, was toch blijven knokken. Zelfs een 21-19 achterstand werd weggewerkt. Kooistra maakte in die fase de belangrijke 24-22. Vervolgens sloeg hij een bal uit, maar een servefout bracht vreugde en opluchting. De eerste zege was een feit en de 3-2 zege van Draisma Dynamo op Achterhoek Orion was ook niet ongunstig.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus