Eerste competitieduel met 3-0 gewonnen

Geschreven door: Theo Sikkema

SAMEN. Lycurgus heeft de competitie ouverture met 3-0 gewonnen. In Nijmegen waren de setstanden tegen VoCASA 16-25, 21-25 en 20-25. In de tweede set werd het bij 16-16 even lastig, maar over het algemeen was de vice-landskampioen de bovenliggende partij.

Coach Arjan Taaij had in de basis gekozen voor diagonaal Mitch Perinar, passer-lopers Collin Mahan en Erik van der Schaaf, Dennis Borst en Hossein Ghanbari op de middenaanval, Steven Ottevanger als libero en Sam Gortzak deed de spelverdeling. Gortzak was ook aanvoerder. In de loop van de derde set kwamen Frits van Gestel, Bennie Tuinstra, Geoffrey van Gent en Stijn Held nog binnen de lijnen.

Coach Taaij toonde zich na afloop content. ‘Ik ben voor een eerste wedstrijd redelijk tevreden. Aanvallend was het goed en blokkerend ook. Verdedigend en passend had het wel iets beter gekund. Ik heb in de derde set gewisseld en dat zullen we de komende weken ook blijven doen. Door de breedte van de groep kan dat. Als iemand goed speelt dan blijft hij wel staan, maar gemiddeld genomen blijven we roteren.’

Het begin van de wedstrijd was vooral aanvallend goed. De gasten liepen vrij eenvoudig door de eerste set heen. Op 24-16 maakte Van der Schaaf het af. De tweede set verliep iets stroever. Bij een 16-11 voorsprong leek er weinig aan de hand, maar sterk serve werk aan de kant van VoCASA bracht de spanning terug. Het werd zelfs nog 21-21. Daarna was het met vier punten op rij klaar. Op een serve van Borst blokte Ghanbari de aanval af.

In de laatste set werd het verschil vrij snel gemaakt. Een voorsprong van vijf punten bleek voldoende om de wedstrijd uit te spelen. Komende woensdag staat de eerste thuiswedstrijd op het programma. In het Alfa-college Sportcentrum is Taurus uit Houten dan de tegenstander. Tickets zijn verkrijgbaar via de site.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus