Eenvoudige 3-0 zege voor Samen Lycurgus in Nijmegen

Geschreven door: Theo Sikkema

Samen Lycurgus blijft in 2023 aan de winnende hand. In Nijmegen versloeg de Supercupwinnaar VoCASA eenvoudig met 3-0 via de setstanden 25-19, 25-17 en 25-15. Een solide zege wat Samen Lycurgus voorlopig naar de derde plaats brengt in de Eredivisie met 34 punten uit 15 duels. Drie verliespunten meer dan koploper Simplex SSS.

In ruim een uur had Samen Lycurgus de punten in de tas. Het was net als afgelopen zaterdag in de met 3-1 gewonnen topper tegen Numidia VC Limax een echte teamprestatie. Blokkerend was het spel goed op orde. Gaandeweg de wedstrijd kreeg de ploeg van coach Arjan Taaij steeds meer controle en mede omdat servedruk bij de thuisploeg volledig ontbrak ontwikkelde de wedstrijd zich gunstig zonder dat de gasten zich bovenmatig in hoefden te spannen. Taaij was na afloop te spreken met uiteraard kritische noten. ‘Ons side-out spel was ruim tachtig procent. Dat is goed voor de stabiliteit en vertrouwen. De eerste set was prima waarna we wat slordiger werden zo her en der. En serverend blijft het een uitdaging om de balans tussen servefouten en aces goed in balans te houden. Het aanvalsrendement was ok√© en we zijn geen moment in gevaar geweest. Op naar zondag.’

De opstelling was dezelfde als afgelopen zaterdag; Jacob Kern, Ryan Coenen, Kyle McCauley, Jesper Schut, Luuk Hofhuis, Jeffrey Klok en Markus Held. Niels de Vries was weer aangesloten na een coronabesmetting, maar kwam nog niet in actie. Bart Haddink was als extra spelverdeler vanuit Lycurgus Heren 3 wederom van de partij. Het lijkt erop dat Tieme de Jong eerder weer kan aansluiten dan eerst het geval leek. Een tweede bezoek aan het ziekenhuis woensdag verliep positief. De Jong mag vanaf aanstaande maandag weer voorzichtig beginnen met opbouwen.

In de eerste set ging het tot 16-16 gelijk op, waarna de beslissing ingeleid werd. De sterk spelende Hofhuis (5 killblocks) blokkeerde de stand naar 21-18, waarna Held met een doortikbal voor 22-18 tekende. Een ace van McCauley, zeven punten in de eerste set, tilde het verschil naar vijf. Een servefout aan de kant van VoCASA betekende setwinst.

In de volgende set was het wedstrijdverloop min of meer hetzelfde met de aantekening dat de ploeg van coach Taaij steeds een paar punten voorsprong had. Vanaf 17-15 kon de beslissing geforceerd worden. Een harde knal van Kern bracht de stand naar 21-16 waarna Schut er aan het net een punt aan toe voegde. Aan het eind van de set een mooi moment voor Klok. De libero zag de door hem gestopte bal precies over het net belanden in de ruimte waar niemand stond. Dat was goed voor 24-16. Twee servefouten op rij zorgden voor een 2-0 voorsprong in sets.

Het begin van set drie deed VoCASA nog een klein beetje mee, maar na 6-5 was het al klaar. De voorsprong ging snel naar drie/vier punten om op basis daarvan de wedstrijd clean uit te spelen in een hal met overigens een laag plafond, maar het effect daarvan viel mee. Toen McCauley 18-12 aangetekend had mocht de Amerikaan naar de kant voor Maarten Bartels. Het vijfde killblock van Hofhuis was goed voor 21-14. Het moment waarop Geoffrey van Gent ging serveren in plaats van Kern. Bartels scoorde 23-14 waarna wederom servefouten tekenden voor het slotakkoord in de set en dus ook het einde van de wedstrijd na ruim een uur spelen. Kern was topscorer met veertien punten.

Komende zondagmiddag wacht in het Alfa-college Sportcentrum de thuiswedstrijd tegen Prima Donna Kaas Huizen.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus