Eenvoudige 3-0 zege voor Abiant Lycurgus in Rijswijk

Geschreven door: Theo Sikkema

In de elfde competitiewedstrijd van het seizoen is Abiant Lycurgus geen moment in de problemen geweest. In Rijswijk werd Inter Rijswijk met 3-0 verslagen. De setstanden tegen de nummer voorlaatst van de Eredivisie waren 20-25, 15-25 en 19-25. Abiant Lycurgus blijft koploper met 32 punten uit elf wedstrijden. Komende woensdag staat de in Hengelo de kwartfinale van de beker tegen Webton Hengelo op het programma.

Coach Arjan Taaij had ten opzichte van afgelopen woensdag twee wijzigingen doorgevoerd. Stijn van Schie en Auke van de Kamp begonnen niet in de basis. Hun plekken werden ingenomen door Frits van Gestel en Sander Scheper. Wytze Kooistra nam de diagonaal positie weer in. De aanvoerder stond in Düren in het midden. De basis werd gecompleteerd door Trifon Lapkov, Niels de Vries, Erik Mattson en Carlos Mora Sabaté. Van de Kamp en Dennis Borst kregen rust, Daan Nijeboer is nog ziek en Hossein Ghanbari kwam vanwege een knieblessure niet in aktie.

‘De doelstelling was om na woensdag gewoon te winnen. Zo snel mogelijk en het liefst met goed volleybal. Dat laatste hebben we in de tweede en derde set zeker gedaan. De pass was in orde en aanvallend zat iedereen ruim boven de vijftig procent,’ aldus coach Arjan Taaij na afloop. Aanvallend goed gold niet voor Lapkov. De Bulgaar die de laatste tijd steeds fitter en beter wordt, had het totaal niet. Taaij wisselde hem al in de eerste set na een handvol directe fouten. Van Schie kwam hem vervangen en speelde de wedstrijd uit als passer-loper.

Na 25-20 in de eerste set ging het in het tweede bedrijf tot 9-9 gelijk op. Daarna werden vijf punten op rij gemaakt. Deze voorsprong werd verder uitgebouwd, waarbij ook de blokkering prima rendeerde. De Vries noteerde vier killblocks. Van Gestel en Van Schie hadden ieder drie stuks achter hun naam staan. Set twee ging in nog geen twintig minuten naar de landskampioen.

In de laatste set werd Sam Gortzak de spelverdeler. Ook Pascal Hoogstra kreeg speelminuten. Het talent uit Scheemda komt terug van een hinderlijke knieblessure. Af en toe kwam hij voor de serve binnen de lijnen, maar in Rijswijk mocht het de wedstrijd vanaf 19-13 mee op slot gooien. Een extra positieve avond voor Hoogstra derhalve, die inmiddels ongeveer vier weken serieus met de groep meetraint en op weg is om echt wedstrijdfit te worden. Kooistra zette met het benutten van het matchpoint zijn handtekening onder deze wedstrijd.

Een duel, alweer de achttiende officiële wedstrijd van het seizoen, dat geen seconde spannend was en functioneel goed uitgespeeld werd.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

08 oktober 2022

20:00

Sliedrecht Sport Samen Lycurgus

15 oktober 2022

Samen Lycurgus Active Living Orion BESTEL TICKETS