Eenvoudige 3-0 zege in eerste thuiswedstrijd

Geschreven door: Theo Sikkema

‘We trapten in de eerste twee sets even flink op het gaspedaal’, zei Mitch Perinar na afloop van de simpel met 3-0 gewonnen eerste thuiswedstrijd van het seizoen van SAMEN. Lycurgus tegen Taurus uit Houten. De setstanden waren duidelijk 25-15, 25-18 en 25-19. SAMEN. Lycurgus is na twee speelronden koploper in de Eredivisie met zes punten.

Een kleine 400 toeschouwers waren op de vernieuwde Bluearmy afgekomen en dat zorgde in samenwerking met de muziek en entertainment van 2Join voor een prima volleybalsfeer. Ten opzichte van afgelopen zaterdag had coach Arjan Taaij ervoor gekozen om passer-loper Frits van Gestel te laten starten in plaats van Erik van der Schaaf. Spelverdeler Stijn Held nam de plek in van Sam Gortzak. Collin Mahan, Mitch Perinar, Dennis Borst, Hossein Ghanbari en Steven Ottevanger completeerden de basis. Bennie Tuinstra kwam aan het einde van set twee Mahan vervangen.

SAMEN. Lycurgus zette van meet af aan de toon met energiek spel. Dat ging behoudens een fase aan het begin van de derde set tot het einde van de wedstrijd door. Een ace van Mahan onderstreepte bij 6-2 de sterke start. Iedereen leverde zijn aandeel in de scores. De Amerikanen Mahan en Perinar lieten zien al helemaal geïntegreerd te zijn. Ze leveren op de momenten dat het moet en zijn veel bezig met de ploeg om iedereen bij de les te houden.

In de eerste set bedroeg de maximale voorsprong tien punten bij 16-6. Een succesvolle pipe van Van Gestel zorgde daarvoor. Het was Ghanbari die het tweede setpoint bij het net afmaakte. In de volgende set was het verschil iets minder groot. Het verschil werd vanaf 11-10 gemaakt. Vier punten op rij van Ghanbari betekende 19-14. Die marge was ruim voldoende voor setwinst. Het benutte setpoint kwam wederom op naam van de zeer sterk acterende Ghanbari.

In de derde set liep het aan het begin even stroef. Een aantal passfouten bracht 4-8 op het scorebord. Na een time-out van coach Taaij werd de achterstand vlotjes weggewerkt. Drie punten van Perinar en een pipe van Van Gestel betekende 9-9. Na 12-12 was het gedaan. De thuisploeg drukte door en wilde de wedstrijd tot een snel einde brengen. Borst zette met een aanval door het midden het eerste matchpoint op de borden. Een serve van Tuinstra werd afgemaakt door Perinar, die met 15 punten topscorer was. Het publiek werd bedankt door de spelers en het kan niet anders dan dat ze een prima indruk van SAMEN. Lycurgus hebben gekregen. Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Zaanstad op het programma.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus