Een simpele 3-0 zege op Zaanstad

Geschreven door: Theo Sikkema

In Zaanstad heeft SAMEN. Lycurgus zaterdagavond met 3-0 gewonnen van VV Zaanstad via de setstanden 15-25, 22-25 en 20-25.

Met Mitch Perinar, Erik van der Schaaf, Collin Mahan, Sander Scheper, Hossein Ghanbari, Stijn Held en Frits van Gestel in de basis. Verliep het vanaf het begin vlotjes. Vanwege een lichte blessure speelde Frits van Gestel als libero, wat hij met verve deed. Bennie Tuinstra was ook licht geblesseerd en speelde helemaal niet. Coach Arjan Taaij was na afloop tevreden. ‘Tot halverwege de tweede set speelden we goed. Daarna slopen foutjes in ons spel, maar 3-0 is prima. Volleyballend heb ik een aantal aardige dingen gezien.’

Mahan, Perinar en Van der Schaaf maakten allemaal hun punten en blokkerend was het prima verzorgd. Het verschil werd vrij snel gemaakt. Een ace van Perinar betekende 17-12 en niet veel later blokkeerde Scheper de stand naar 22-15. Een punt van Mahan bracht het eerste setpoint op het scorebord. Dat was genoeg. Via een vakkundig blok met Scheper en Mahan werd was de eerste setwinst een feit.

De tweede verliep iets moeizamer, maar SAMEN. Lycurgus was wel steeds de bovenliggende partij. Een 16-12 voorsprong werd door eigen foutjes prijsgegeven. Vervolgens was het de zeer nuttig spelende Van der Schaaf die de stand op 21-19 bracht.  Daarna was  Geoffrey van Gent, aan het einde van de set ingevallen voor Perinar, twee keer op rij succesvol. Mahan joeg 24-22 op de grond en via een technische fout aan de kant van de thuisploeg kwam de set tot een einde.

De laatste set liet een vergelijkbaar beeld zien. 8-4 en 15-11 werd nog 16-16. Een tikje achterover van Held, een score van Mahan en een ace van Held zorgde weer voor een geruststellende marge. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Een mooie score van Van der Schaaf via het blok en een killblock van de ingevallen Sam Gortzak betekende vijf matchpoints. Hiervan ging de eerste verloren, maar daarna was het via Van der Schaaf raak.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

07 december 2023

Nova Tech Lycurgus Sliedrecht Sport BESTEL TICKETS