Drieluik tegen Leuven brengt Abiant Lycurgus twee maal winst

Geschreven door: Theo Sikkema

In de voorbereiding oefende Abiant afgelopen weekend drie keer tegen Haasrode Leuven. Het leverde twee zeges op en eenmaal ging de winst naar de Belgen. Komend weekend staat een tegenbezoek op het programma met drie oefenduels in Leuven. Leuven is de nummer vijf van de EuroMillions League van het afgelopen seizoen.

Het begon vrijdagavond met een 3-1 (21-25, 25-22, 25-23 en 25-20) zege in Uithuizen. Een dag later ging het in Kollum mis. Te gast bij het jubilerende Triumphera (bestaat 50 jaar red.) werd het 1-3 (29-27, 26-28, 23-25 en 21-25) voor Leuven. Zondagmiddag fungeerde volleybalvereniging Emmen ’95 als gastheer. Het werd 3-1 (25-19, 25-20, 19-25 en 25-23) voor de landskampioen. In deze drie wedstrijden bleven de van blessures herstellende Auke van de Kamp en Pascal Hoogstra aan de kant. Chris Voth, die begin september in Groningen arriveerde, wacht nog op zijn werkvergunning.

Los van hoe de wedstrijden zouden verlopen was vooraf bekend wie wanneer zou spelen. Zo deed bijvoorbeeld Stijn Held vrijdag de spelverdeling en Sam Gortzak zondag. In de tweede wedstrijd was de verdeling fity fifty. Frits van Gestel moest noodgedwongen alle wedstrijden spelen in verband met de geblesseerde andere passer-lopers. Coach Arjan Taaij vond het belangrijk om iedereen speeltijd te geven om spelritme op te doen. Taaij had in de wedstrijden specifieke aandachtspunten neergelegd. Zo was er aandacht voor de tempo buitenaanval, aanvallen via de middenas, de blokkering bij een hoge bal van de tegenstander en de service kreeg extra aandacht.

Dat laatste was één van de punten waar Taaij niet tevreden over was. ‘Serverend kunnen we nog een hoop verbeteren. De foutenlast was nog te hoog. Verder vond ik ons in de rally soms nog te onrustig en kan de blokverdediging beter. Aan de andere kant is het mooi om tegen zo’n sterke tegenstander twaalf sets te spelen en iedereen ritme op te laten doen. We kunnen een mooi team worden denk ik.’

Na de drie oefenduels in België komend weekend vertrekt de selectie de maandag erop voor een vijfdaagse stage naar Portugal. Naast dagelijks trainen fungeert Abiant Lycurgus als tegenstander in de presentatiewedstrijd van Benfica voor publiek en pers richting het nieuwe seizoen. De ploeg komt op vrijdag 21 september terug in Groningen en vertrekt een dag later alweer voor oefenwedstrijden naar Luneburg in Duitsland.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus