Door coronabesmettingen gehavend Amysoft Lycurgus wel naar kwartfinale beker

Geschreven door: Theo Sikkema

Amysoft Lycurgus heeft zich donderdagavond ten koste van MKB Accountants VCV geplaatst voor de kwartfinale van het bekertoernooi. In Veenendaal waren de setstanden tegen de topdivisionist 25-22, 25-11 en 25-19. De manier waarop gewonnen werd was niet groots, maar dat had alles te maken met veel coronabesmettingen de afgelopen week.

Na de competitiewedstrijd tegen Sliedrecht Sport drong het coronaspook massaal binnen bij de selectie. Het grootste deel van de spelers is uiteindelijk positief geweest. Er werd zes dagen niet getraind en sommige spelers hebben zelfs acht dagen verplicht niets kunnen doen. De technische staf begon maandag met drie spelers en woensdag waren er twaalf van de partij. De malaise was reden om de aan het eind van vorig seizoen gestopte Hossein Ghanbari te benaderen om als back-up te fungeren. De middenman trainde vanaf maandag mee en stapte donderdagmiddag in de bus. Feit was dat van uitstel geen sprake kon zijn. De bekerregels zijn dusdanig aangepast dat afzeggen automatisch uitschakeling betekend zou hebben voor de regerend bekerwinnaar.

De wedstrijd was rommelig en bereikte logischerwijs geen hoog niveau. Geoffrey van Gent, Joël Schneidmiller, Austin Matautia, Luuk Hofhuis, Dennis Borst, Steven Ottevanger en Tieme de Jong begonnen aan het duel. Bjarne Huus en Jaron Spiegelaar speelden vanaf set twee . Jesper Schut kwam er halverwege de tweede set in. Markus Held en Maarten Bartels kwamen vanaf set drie binne de lijnen. Niels de Vries mocht corona-technisch nog niet aansluiten en was in Groningen gebleven. Marcell Pesti was als laatste uit isolatie gekomen. De Hongaar reisde mee, maar was niet inzetbaar.

Bij vlagen leek het nog ergens op, maar het was vooral zorgen dat gewonnen werd. Daarna snel de bus weer in om te herstellen en snel fitter te raken ook met het oog op de uitwedstrijd tegen Numidia Topvolley Limburg komend weekend. Behoudens het prille begin van de wedstrijd stond Amysoft Lycurgus steeds aan de goede kant van de score en kwam nooit in de problemen. Daarvoor was het krachtsverschil met de thuisploeg wel veel te groot. Nadat Schut 24-19 in de derde set op het scorebord toverde, maakte Bartels het vervolgens direct af en was het in ruim een uur klaar.

Coach Arjan Taaij keek vooral naar de zege. ‘We hebben gewonnen. Dat is het enige wat telt. Ik had vooraf geen enkele verwachtingen. Als je als team zes dagen niet traint dan zie je dat op de vloer terug. Je zag dat de jongens het zwaar hadden niet fit zijn en geen energie over hadden. Als spelers na de eerste set staan te trillen op hun benen dan weet je dat je geen hoog niveau haalt. Bjarne en Jaron (niet besmet geraakt, red) kwamen erin en brachten direct meer. Ze voegden iets toe. Ik heb Hossein nog overwogen om de laatste paar punten mee te laten doen, maar hij was blij dat het niet hoefde haha. Het is nu zaak om zondag in Limburg winnend af te sluiten en dan bouwen we vanaf maandag weer aan spelverbetering.’

Over een maand, op 22, 23 of 24 februari, is Draisma Dynamo heren 2 in Apeldoorn de tegenstander in de kwartfinale.

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

08 oktober 2022

20:00

Sliedrecht Sport Samen Lycurgus

15 oktober 2022

Samen Lycurgus Active Living Orion BESTEL TICKETS