Derde zege op rij voor Nova Tech Lycurgus

Geschreven door: Theo Sikkema

In speelronde 5 van de BetCity Eredivisie won Nova Tech Lycurgus zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen VoCASA met 3-0. De setstanden tegen de gasten uit Nijmegen waren 25-18, 25-22 en 25-22. Het was alweer de derde zege op rij voor de Groningers die voorlopig geklommen zijn naar de derde plaats met 12 punten uit vijf duels. Eentje minder dan de voorlopige koploper Sliedrecht Sport.

De eerste set was van uitstekend niveau. Er werden weinig eigen fouten gemaakt en alle onderdelen van het spel waren prima op orde. Langzaam verdween de focus daarna en moest Nova Tech Lycurgus zelfs alle zeilen bijzetten om in de derde niet tegen setverlies aan te lopen. Dat dreigde bij een 18-14 achterstand in de derde set. Na een time-out van coach Arjan Taaij kwam het beetje benodigde energie terug om de achterstand goed te maken en om te zetten in setwinst. Via onder andere een ace van Fisher waardoor het 20-20 werd en een ace van McCauley bracht drie matchpoints op het scorebord; 24-21. Het was Robin Boekhoudt die blokkerend het tweede matchpoint tegen de grond kreeg.

Taaij koos voor Cal Fisher, Guus Boer, Kyle McCauley, Niels de Vries, Robin Boekhoudt, Jeffrey Klok en Sam Gortzak in de basis. Cole Gillis kwam zowel in de tweede als derde set Boer vervangen. Aanvoerder Gortzak kreeg zijn kans om het spel te verdelen en deed dat met verve. Gortzak speelde de hele wedstrijd en kon een prima zege onder zijn spelverdelende leiding bijschrijven. Dat kreeg al een goede basis in de eerste set toen Nova Tech Lycurgus snel een ruime voorsprong nam. Via McCauley was het al 12-6. Via de wederom sterk spelende Fisher stond het niet veel later al 18-9. VoCASA haalde nog wel een paar punten van de grote achterstand af, maar dankzij twee scores van Boer rolde de eerste set met overtuiging naar Nova Tech Lycurgus.

In de tweede en derde set was het allemaal wat moeizamer. Twee wissels bij de gasten zorgde voor meer energie en de thuisploeg ging meer fouten maken. De absolute scherpte verdween en dat speelde VoCASA in de de kaart. Met name Job Groenendaal en Imre Harnischmacher scoorden regelmatig. Toch slaagde Nova Tech Lycurgus erin om na een 16-15 achterstand de regie te nemen in de slotfase van de tweede set. Op 21-19 sloeg McCauley vol op het blok waarna de bal uit ging; 22-19. Deze marge van drie bleek voldoende om ook set twee binnen te hengelen. Nadat Fisher op fraaie wijze 24-21 deed noteren bracht een servefout aan de kant van VoCASA de beslissing in de set; 25-22.

Komende woensdag wacht in het Alfa-college Sportcentrum de voorlopig laatste thuiswedstrijd voor Nova Tech Lycurgus voordat MartiniPlaza de nieuwe thuishal wordt. Numidia VC Limax is woensdagavond te gast.

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus