Derde Supercup op rij voor Abiant Lycurgus

Geschreven door: Theo Sikkema

De eerste prijs van het seizoen is binnen voor Abiant Lycurgus. In een goed gevuld Alfa-college Sportcentrum werd zondagmiddag voor de derde keer op rij de Supercup veroverd. Seesing Personeel Orion werd met 3-1 verslagen. De setstanden tegen de formatie uit Doetinchem waren 25-20, 20-25, 25-20 en 25-22.

Na een moeizame voorbereiding speelde Abiant Lycurgus een prima wedstrijd. Er was vanaf het begin veel energie in de ploeg en na een dip in de tweede set was de thuisploeg eigenlijk steeds de bovenliggende partij met controle over de wedstrijd. Vooral blokkerend was het regelmatig een lust voor het oog. Dat gaf veel extra aanvalskansen. Het was aanvoerder Wytze Kooistra die na twee verspeelde matchpoints de laatste bal overtuigend tegen de grond sloeg.

Van de geblesseerde spelers was Dennis Borst nog niet inzetbaar. Diverse spelers die wel op het wedstrijdformulier stonden waren amper wedstrijdfit. Niels de Vries begon in de basis, maar hij had wel een stevige keelontsteking. De overige startende spelers waren Kooistra, Frits van Gestel, Stijn van Schie, Sander Scheper, Erik Mattson en Carlos Mora Sabaté. Set één ging tot 10-10 gelijk op, waarna het via 13-10, 18-13 werd. Het mooiste punt van de set kwam op naam van Van Schie. Na een lange rally met vele blokkeringen aan de kant van Abiant Lycurgus maakte de aanvaller het genadeloos af; 20-15. Van Schie onderstreepte zijn uitblinkende rol in het begin met twee aces aan het einde van de set.

In het tweede bedrijf liep Abiant Lycurgus van meet af aan achter de feiten aan. Bij een 10-7 achterstand kwam Auke van de Kamp binnen de lijnen voor Van Gestel, die niet fit was. Van de Kamp was voldoende fit om de rest van de wedstrijd te spelen. Na de verloren tweede set werd het daarna goed opgepakt. Opvallend was de zeer energiek en gedreven spelende libero Mattson. De Canadees liet gelijk zien een absolute versterking te zijn. Hij zorgde voor vuur in de ploeg. Bij 7-7 klapte de hand van Sabaté dubbel bij een val. De Spanjaard ging naar de kant en Sam Gortzak nam het spelverdelen over. De blessure van Sabaté bleek na afloop niet ernstig.

Vanaf 16-12 in set drie speelde Abiant Lycurgus een gewonnen wedstrijd. De hoeveelheid eigen fouten bleef beperkt en blokkerend werd de ploeg weer sterker. Orion kon daar onvoldoende tegenover zetten. In de vierde en laatste set toonden de gasten zich nog een keer heel goed. De ploeg van coach Arjan Taaij verspeelde een 19-14 voorsprong. Stijn Held serveerde de gasten naar 19-19. Daarna was een score van Kooistra en twee killblocks van respectievelijk Scheper en Van de Kamp doorslaggevend. Een 23-20 voorsprong en dat bleek de definitieve nekslag voor Orion.

‘Ik denk dat we erg goed gespeeld hebben en had niet verwacht dat we al zover waren,’ zei een opgetogen Kooistra na afloop. Om te vervolgen. ‘ We hebben blok verdedigend heel goed gespeeld en daardoor krijg je veel kansen. Als je die weet te benutten dan gaat het heel hard. Het gaat nog wel wat op en neer, maar ik ben heel tevreden over hoe we vandaag als team gespeeld hebben.’

De derde Supercup op rij is de zesde grote prijs in totaal. Na twee landstitels op rij en de volleybalbeker in het seizoen 2015/2016. Komende zaterdag begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen Vallei Volleybal Prins.

 

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus