Derde 3-0 van het seizoen voor Abiant Lycurgus

Geschreven door: Theo Sikkema

In de derde wedstrijd van het seizoen boekte Abiant Lycurgus ook de derde 3-0 zege. Maar tegenstander Inter Rijswijk bood voor een kleine 400 toeschouwers vooral in de derde set serieuze tegenstand. De setstanden waren 25-20, 25-21 en 27-25. Na drie speelrondes is Abiant Lycurgus alleen koploper met 9 punten.

Coach Arjan Taaij startte met aanvoerder Wytze Kooistra, Bryan Fraser, Mikelis Berzins, Nick Olson, Dennis Borst, Matt West en Just Dronkers in de basis. Niels de Vries was eerder in de week door zijn rug gegaan en werd uit voorzorg aan de kant gehouden. Het interessante bij de nummer vijf van het vorige seizoen was het meespelen van Alexander Brouwer. De winnaar van Olympisch brons in Rio speelde eerder voor Abiant Lycurgus en maakte in 2009 de keuze voor het beachvolleyballen.

De eerste set, waarin mascotte Wolfie ook zijn debuut maakte, was er eentje zoals Abiant Lycurgus er dit seizoen al een aantal gespeeld heeft. Met dominant spel, gebaseerd op ijzersterk blokkeren en goed serveren bedroeg de voorsprong snel meer dan vijf punten. De maximale voorsprong bedroeg acht punten toen Kooistra 17-9 liet noteren. Een prachtig punt van Berzins, die weer uitstekend speelde, betekende het eerste setpoint. Het werd bij 24-19 nog 24-20, maar Kooistra sloeg de eerste set binnen.

Vanaf de tweede set was het dominante verdwenen. Inter Rijswijk ging beter verdedigen en kwam daardoor beter in de wedstrijd. Hierdoor werd het spannender en kreeg het publiek af en toe fraaie rally’s voorgeschoteld. Toch bleef Abiant Lycurgus voortdurend aan de goede kant van de score. Vanaf 15-14, waren het West en Berzins die de score naar 19-14 tilden. Die marge was voldoende om ook de tweede set te winnen. Een servefout aan de kant van Inter Rijswijk betekende 25-21.

In de derde set werd de thuisploeg voor het eerst dit seizoen echt getest. Met Auke van de Kamp in het veld voor Fraser ging het over en weer. Via 2-5 werd het 5-5 en 10-10. Vanaf 18-18 leken de gasten er een vierde set uit te slepen. Het werd 19-22, maar toen vond Kooistra het genoeg. Hij maakte een aantal overtuigende scores op rij en via een ace van West werd het 23-22. Op 24-22 was het eerste matchpoint een feit.

Dat het niet direct werd afgemaakt gaf aan dat Inter Rijswijk nog niet wou wijken. Het was pas bij het vierde matchpoint raak. Kooistra zette hier met zijn zeventiende geslaagde aanval een handtekening onder. “Het was een leuke pot. En onze veerkracht was goed. Ik hou van dat soort momenten. Mooi dat dat er nog steeds is, omdat we in Nederland niet zo vaak uitgedaagd worden. Als je dan op kan staan en wat kan doen, dan geeft dat gewoon een goed gevoel.”

Coach Taaij analyseerde het na afloop als volgt: “Ik heb een ploeg gezien die ons voor het eerst dit seizoen lastig maakte. Wij waren op de momenten dat het lastig werd in staat om een tandje bij te schakelen en gewoon goeie dingen te doen. In de derde set stonden we drie punten achter richting de twintig en met Matt en Wytze weten we het snel te dichten en er overheen te gaan. Das een mooi gegeven en denk ik ook het belangrijkste van vandaag.” (foto’s: JK Beeld)

Foto's:

Reacties op dit artikel:

Geef een reactie

VOLGENDE WEDSTRIJD

BESTEL TICKETS

17 april 2024

Draisma Dynamo Nova Tech Lycurgus